Taksitli alışveriş mantığı nedir?

Hakan Çetin

Kilopat
Daha fazla  
Taksitli alışveriş konusuna pek yatkın değilim internet sitesinden 400 TL'lik bir alışveriş yaptım ödeme seçerken 6 ay taksit işaretledim fakat ödemeyi tamamladığımda kartımdan 400 TL direkt kesilmiş. Şimdi ben bunun aylık ödemesini mi yapacağım 400 şimdi kesilip ay ay alırsa 2 kat ödemiş gibi bir mantık olmuyor mu? Cahilliğimi affedin açıklayabilirseniz sevinirim :)

Taksitli alışverişlerde limitinizden her ay taksit tutarı kesilmez. Toplam harcama tutarı kesilir, her ay taksit tutarı kadar limit açılmaya başlar. Hesap kesimde de bu miktarı ödersiniz.
Yani 6 ay boyunca her ay yaklaşık 66,6 TL limit yükselmeye başlayacak.

Ödenecek bütün bedel yani 400 TL kredi kartınızdan kesilir. Kullanılabilir limit 400 TL aşağıya düşer yani. Ama her ay atıyorum 50 TL 50 TL taksit sayısına göre düşmeye başlar ve kredi kartı limitinize eklenir.

Örnekleyelim:) 2000 TL limit olsa kredi kartında. 400 TL'lik bir ürünü 5 taksitle alırsan eğer, Kredi kartı limitin 1600 TL'ye düşer. Ama ay sonunda kredi kartı borcun 80 TL olarak görünür. Sen bu ay ödeme yaptığında kredi kartı limitin 1680 TL'ye yükselir. Yani her ödediğin aydan sonra taksit taksit geri yerine gelir kredi kartın:)

Taksitli alışverişlerde limitinizden her ay taksit tutarı kesilmez. Toplam harcama tutarı kesilir, her ay taksit tutarı kadar limit açılmaya başlar. Hesap kesimde de bu miktarı ödersiniz.
Yani 6 ay boyunca her ay yaklaşık 66,6 TL limit yükselmeye başlayacak.
Anladım fakat kullandığım kart kredi kartı değil ön ödemeli kart. Yüklediğim kadar kullanıyorum ben direkt ay ay 66 TL kesilecek olarak düşündüm çünkü.

Anladım fakat kullandığım kart kredi kartı değil ön ödemeli kart. Yüklediğim kadar kullanıyorum ben direkt ay ay 66 TL kesilecek olarak düşündüm çünkü.
Ön ödemeli kartta taksit yapılamaz. Doğrudan tek çekim yapılır.

Anladım sitede taksit seçeneği çıksa bile belki ben içine para yüklemesi yapmayacağımdan direkt kesim yapıyor o zaman site. Bilgilendirme için teşekkür ederim hepinize iyi günler :)
Yani, öyle de denebilir.

Bence bir uyarı verdi ve sen kaçırdın galiba onu. Yani kredi kartı ve taksit seçtin, bilgileri girdin ama atıyorum "bu karta taksit imkanı yoktur" gibi bir ibare vermiş olması lazımdı. Çünkü ön ödemeli kartlara veya benzerlerine herhangi bir taksit işlemi uygulanamıyor. Tek çekimle direkt almıştır parayı senden.

Bence bir uyarı verdi ve sen kaçırdın galiba onu. Yani kredi kartı ve taksit seçtin, bilgileri girdin ama atıyorum "bu karta taksit imkanı yoktur" gibi bir ibare vermiş olması lazımdı. Çünkü ön ödemeli kartlara veya benzerlerine herhangi bir taksit işlemi uygulanamıyor. Tek çekimle direkt almıştır parayı senden.
İşte o uyarıyı yapmadı bana site ismi vermek yasak mı bilmediğim için söylemiyorum fakat alışveriş ödeme kısmında kartı girdiğimde taksit seçenekleri çıktı 6 yı seçtim ödeme tamamlandıktan sonra siparişlerim kısmında kredi kartı yanında (6 taksit) yazıyor kart ek kart kredi kartına bağlı olarak çıkartılmış bir kart ama ön ödemeli kredi kartından bu karta aktarma yapılarak kullanılıyor limit kontrolü olsun diye belki ondan dolayı sistem onu kredi kartı olarak algılamış olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı