Tam 5 gün devamsızlık ile belge alınabilir mi?

453953

Decapat
6 gün özürsüz devamsızlığım var. 1 gününü sildireceğim. 5 tam 5 gün olacak. Belge alabiliyor muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Alabilirsiniz, ozursuz devamsizliginiz 5 günü aşarsa sorun oluyor. Ortaogretim kurumları yönetmeliği madde 160. Konuya geri dönüşünüzu de bekliyor olacağım.

Teşekkür, takdir ve üstün başarı belgesi ile ödüllendirme
MADDE 160
- (1) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

Alabilirsiniz, ozursuz devamsizliginiz 5 günü aşarsa sorun oluyor. Ortaogretim kurumları yönetmeliği madde 160. Konuya geri dönüşünüzu de bekliyor olacağım.

teşekkür, takdir ve üstün başarı belgesi ile ödüllendirme
MADDE 160
- (1) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

Emin misin 5 günde alındığına.

Yönetmelikten madde atıyorum kardeşim, yönetmelikte bu şekilde yazıyor.

Lisedeyken özürsüz devamsızlığımın 8.5 gün olduğunu ve taktir belgesi aldığımı hatırlıyorum. 2019 mezunuyum o zamanlarda da bu madde var mıydı bilmiyorum.

Teşekkür, takdir ve üstün başarı belgesi ile ödüllendirme
MADDE 160

Yönetmelikten madde atıyorum kardeşim, yönetmelikte bu şekilde yazıyor.

Bazi okulların web sitelerinde 5 gün olduğu an alınmaz yazıyor. Neden öyle yazmışlar biliyor musun? Bir de diyelim ki benim okulum 5'te alınmıyor zannediyor, karneyi ona gore basabilirler mi, yoksa belli sistem mi var?

Son düzenleyen: Moderatör:
@bbo7 yanlış yazmışlar kardeşim. Bu maddeyi ortaöğretim kurumları yönetmeliğinden aldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı