Tam burslu YBS mi %50 burslu yazılım mı?

Eiko

Hectopat
Dostlar merhaba, sınav yaklaşıyor ve sayısal netlerim istediğim gibi değil. Hedefim yazılım mühendisliği fakat İstanbul'da tam burslu kazanmam zor bu saatten sonra. Eşit ağırlığa geçip tam burslu yönetim bilişim sistemleri okumak mantıklı olur mu? Aileme özel okulda okuyarak masraf ettirmek istemiyorum ama bir taraftan da mühendislik çok daha cazip geliyor. İleride bir firmaya başvurduğum zaman Yazılım Mühendisliği yerine YBS diplomam olduğu için ret alır mıyım?

Dilin varsa ybs de akıp gidersin eğer dilin yoksa gir yazılıma.

Aslında 2 bölümde de kendini geliştirmene bakıyor olay mühendis unvanın olursa evet insanlara daha cazip gelebilir ama yazılım mühendisi mezunundan daha fazla kendini geliştirirsen tabii seni tercih edebilirler bence mantıklı olan iyi bir üniversitede ise YBS olabilir birde bildiğim kadarıyla YBS bazı üniversitelerde işletme ağırlıklı bazılarında yazılım ağırlıklı veriliyor iyi araştırmanı öneririm.

YBS de bu arada yazılım a dibine kadar girmiyorlar lay lay lom işliyorlar az çok yazılımı YBS satış üzerine benim bildiğim yani araya az çok diller sıkıştırıyorlar HTML C# SQL Java falan.

Son düzenleme:

Yapay zeka bölümleri büyük dümen orada verilen dersleri anlamak için teknik altyapı gerekiyor. Her halükârda sıfırdan yazılım öğrenmek şart. Konu sahibi, yönetim bilişim sistemleri (YBS) seçerse hangi üniversiteyi tercih edeceğine, mühendislik seçerse %50 burslu hangi üniversiteye gideceğine göre karar vermeli. Bu mesajı yazılımcı olarak çalışan bir YBS mezunu olarak yazıyorum ama tekrar tercih edecek olsam elektrik elektronik bölümünü düşünürdüm.

Yapay Zeka'ya dümen diye sınıflandıran birini ilk defa görüyoruz. Yapay Zeka yazılım değil Matematik ve Fiziğin birleşimidir. Konu hakkında hiç fikir sahibi olmadığınız ortada ayrıca yorum yapmanızda ayrı bir saçmalık olmuş.

Açıklamak için uğraşmayacağım ama aklı selim biri, bilgisayar mühendisliğini seçer. Yapay zeka, siber güvenlik gibi yüksek lisans alanı olacak bölümleri lisans seviyesinde okumak kötü bir tercih olur. Bunu sektörde çalışan biri olarak söylüyorum. Yine de istiyorsanız seçin, kendiniz görürsünüz.

Yapay zeka hariç tüm bilişim sektörleri iyidir, ben ikisinin arasında kalsam yazılım seçerdim. YBS sektörü daha geniş çevre ve sosyal zeka istiyor, çevrem geniş ve yabancı dilim çok iyi dersen YBS de iş yapar.

Hocam YBS olarak Akdeniz, Yazılım Müh. olarak ise İstanbul Ticaret Üni. düşünüyorum. İnternetteki bazı yazılım mühendisi/geliştiricisi iş ilanlarının açıklamalarında Bilgisayar veya Yazılım mühendisliği mezunlarının arandığı yazıyor kafamı karıştıran nokta da YBS diploması ile böyle firmalarda çalışabilir miyim, mühendislik diplomam olmadığı için yazılımcı olarak çalışabilir miyim çalışamaz mıyım oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…