Tam kullanılmayan RAM

Maksimum ram kapasiten nedir ?
RAM kullanimi bana normal gibi geldi. Farklı bir oyunda denedin mi? Oyunda kasmalar olmasının sebebi GPU kullanımının düşük olması bence.
Maksimum kapasite 16GB. AfterBurner görselini aldığım zamandan dolayı sıkıntı olmuş sanırım özür dilerim öncelikle. Oyunu son ayarlara getirip bir daha çektim. Görüldüğü üzere GPU kullanımı %98 de ama RAM hala aynı seviyelerde kaldı. Ben kasmaları kullanılmayan RAM'e bağlamıştım çünkü çoğu oyunun kendi yaptığı otomatik ayarlarda stabil bir biçimde oynayamıyordum. Şimdi bir testi yapıcam sonuçlarını aktarırım. Şimdiden teşekkür ederim cevaplara.

OCCT'den MEMTEST yapın.
Dediğiniz testi yaptım fakat maksimum 8 GB seçebildim. 8 GB'lık bölümde sıkıntı çıkmadı. O araçtan sistem özelliklerine baktım ve memory kısmının ekran kaydını aldım. Bilmediğimden soruyorum da acaba 16GB bir RAM için bu değerlerde sıkıntı var mı? RAM'lerde sıkıntı olup olmadığını merak ettim sadece.

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    190,8 KB · Görüntüleme: 26
  • Screenshot_4.png
    29,6 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Sistem özelliklerinde 16 GB görüyorsan sorun yok demektir. Ve oyunlar, programlar vs. ihtiyacı kadar RAM kullanır. Böyle şeyler için kendinizi strese sokmanıza gerek yok. Değerlerde gayet normal görünüyor.

Sizin söyledikleriniz ve sıkıntısız memtestlere göre bir sıkıntı olmadığına karar verdim. Cevaplar için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…