Tamamen objektif olmak mümkün mü?

Tamamen objektifim. Soruları alayım

Ben çokça objektif olmayı denedim, belki yıllar boyunca. Ancak bazı konularda taraflılığımı istemediğim halde yavaş yavaş göstermeye başlıyorum. Bir konuya karşı objektif olmak için o konuya duygusal bağımızın veya fikirce bağlılığımızın olmaması gerekir. Bence bu da birçok insanda yok.

Bir konuda tamamen objektif olmak mümkün müdür? Yoksa ne kadar tarafsız olmak istesekte hislerimiz, fikirlerimiz buna engel olur mu?

Aslında düşününce objektif olmak için duygusuz olmak lazım gibi, çünkü bir şeyi istememiz ve istememiz(İsteme konusunda tam emin değilim.) büyük ihtimal hiç öyle görünmese bile o şeyden veye herhangi bir şeyden korktuğumuz için olabilir. Yani korku olmaz duygusu olmaz ise bu seferde çoğunlukla haz aldığımız şeylere yönelebiliriz ve iyi objektif bakamayız, hiç duygumuz olmaz ise her şey iyi veya kötü olabilir bizim için, bunları da tekrar insanların koyduğu iyi veya kötü algısını bir kural listesi vb. bir şey haline getirerek bakar isek yine objektif bakmış olmuyoruz sanırsam, çünkü kendimize göre belirli bir şeye göre bakıyoruz ve etkisini bilmediğim, insanın hiçbir mantığı olmamasına rağmen canının isteme durumu hala aktif olur mu emin değilim. Yani sonuç olarak objektif olmak için bir sürü olasılığa bakabiliriz, ama hangisinin doğru veya yanlış olduğu veya her ney içinse bizim seçimlerimize, yani kişiye kalmış bir şey sanırım.

Son düzenleme:
Pek mümkün gözükmüyor. Herkese eşit davranmanazsın, en büyük örnek öğretmenlerdir

Bence herhangi bir insan her konuda objektif olabilecek niteliklere sahip değil. Kısacası hayır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…