Tamire verilen iPhone 12'yi telefoncu "işlemcisi kırılmış" dedi

kanexs

Kilopat
Daha fazla  
Bundan tam 1 hafta önce hiçbir sorun yokken iPhone 12'im kapandı ve Apple logosunda takılı kaldı logo sürekli gidip geliyordu. İlk önce basit bir yazılımsal hata olduğunu düşünüp YouTube'da arattım ve bu sorunun çok yaygın olduğunu gördüm ve yazılımsal bir sorundu. İlk önce IPhone'u Mac'ime bağlayıp eski sürümü tekrar yüklemeyi düşündüm bilgisayarım telefonumu gördü fakat bu işlemden vazgeçip IPhone'u telefoncuya götürmeye karar verdim çünkü daha basit bir çözümü olduğunu düşündüm. Telefonu verdikten sonra bana telefonun şarj entegresinin yandığını ve değişmesi gerektiğini söylediler ve 2000TL fiyat çıkarttılar bende biraz şaşırsam da ödemeyi yaptım ve telefonu aldım ancak aldıktan sonra yarım saat dahi geçmeden tekrardan Apple logosunda takılı kaldı telefonu tekrar götürdükten sonra oraya bırakmamı söylediler bıraktıktan birkaç gün sonra bana anakartın bozulduğu, değişmesi gerektiğini söylediler işler burada kızışıyor çünkü ekranı gelen bir telefonun nasıl anakartı bozulmuş olabilir neyse ona da tamam dedik 7000TL fiyat çıkarttılar aradan 2 gün daha geçti aradım bana anakartları aktarıyoruz bu işlem biraz zaman alacak dendi çok ince çalışıyorlarmış ve bugün tekrar aradığımda bana işlemcinin kırılmış olduğu ve telefonun yapılamayacağını söylediklerinden sonra iyice tepem attı kesinlikle işlemciyi onlar kırdı işlemcisi kırık olan bir telefona ekran gelir mi? Sizce bu durumda ben ne yapmalıyım?

Mahkemeden başka yol yok gibi tanrı yardım etsin.

Hocam hakkınızı mahkemede arayın telefon işlemcisi kırılması genelde imkansız üstten vurmamış veya telefon 2ye bölünmediyse

Hocam hakkınızı mahkemede arayın telefon işlemcisi kırılması genelde imkansız üstten vurmamış veya telefon 2ye bölünmediyse.

Kesinlikle öyle ayrıca işlemci kırılmışsa onun öncesinde fark etmiyor mu da anakart değişimine başlıyorlar. Mahkemeye taşısam 1.kim bilir ne zaman dava sonuçlanır 2.kanıtım yok ki delik ne sunacağım.

Apple'a istersen şikayet oluştur ve baskı yap istersen, resmi servis ise tabi.

Avukatla görüş, bunları anlat, sana nasıl bir yol izlemen gerektiğini söyler ve yardımcı olur.

Üzücü bir durum fakat benim tavsiyem hiç uğraşmaman yönünde. Allahından bulsunlar. Çünkü yetkili bir servis değil anladığım kadarıyla ve yaptığın mahkeme masrafları ve zaman kaybıyla sonuca ulaşacak gibi görünmeyen bir durum. Kime neyi anlatıp neyin delilini sunacak ve mahkemeye vereceksin ki?

hocam önce bir uyarın tatlı dille konuşun yüksek ihtimalle karşı durmayacak yapamazlar hakkınızı arayın asla korkmayın

Bu telefoncunun yorumlarına bir kişi sağlam telefonu bozuk olarak verdiğini ve işin içinden çıkamayınca sağlam parçaları alıp yerine bozuk parça takarak işten sıyrıldıklarını yazmış bende bu yorumu yeni gördüm ama götürdüğüm yer Adana'daki en bilindik tamircilerden birisiydi sizce o tarz bir şey olmuşsa başka bir yere götürüp baktırıp değişen parça varsa ona göre hareket etmem en mantıklısı olur.

Başka bir yere götürüp baktırsanız ve dediğiniz gibi bir durum varsa bile bunu nasıl ispat edeceksiniz? Cihaz onların elindeyken olsaydı olabilirdi fakat biz yaptık sağlam verdik sonra geri geldi ve böyle böyle olmuş. Bizlik bir durum yok deyip işin içinden sıyrılabilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…