Çözüldü Tampon nasıl tamir edilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

B10

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu sabah arabanın sol ön tamponununu vurdum (işaretli yer). Arabanın o çıkıntısını köşeye bağlayan vida kısmı kırılmıştı. Aracı hemen Toyota bayiisine götürdüm 10 dk içinde haletti. Ben de o panik ve stres sebebiyle nasıl yaptığını sormadan teşekkür edip gittim. Ve gerçekten çok güzel de yapmışlar. Şimdi asıl sorum vidası kırık olmasına rağmen nasıl yaptılar bunu? Yapıştırıcı ile mi yaptılar yeni vida yeri mi açtılar ne yaptılar? 1.görsel vurma öncesi 2.görsel vurma sonrası. Yapan usta hiçbir sorun olmaz dedi.

Muhtemelen yeni vida yeri açmış ve yapmış olabilirler. Şu Toyota Corolla aracın acaba sağ ve sol tamponu neden çok dandik. Hangi Toyota aracı görsem hep aynı kısımdan hasar almış. Geçmiş olsun bu arada hocam.

Vuruk halini göremedik ama, bazen sadece çıkmış oluyor ve yerine oturtuyorlar. Bazen ayakları kırılıyor ve plastik kaynağı ile çok güzel orjinal gibi yapıyorlar. Ama bunu servis yapmaz muhtemelen. Kırılan parça ayrı bir parçaysa en kötü onu değiştirmiştir. Davlumbazı söküp içeriden kırılan bölgeye vida atmışda olabilir. Yetkili servis bunuda yaparmı emin değilim.

Aynen öyle hocam gerçekten aşırı derecede dandik.

Aynen öyle hocam gerçekten aşırı derecede dandik.

Alt davlumbaz kısmına muhtemelen dişleri kırıldıysa tekrar plastik kaynak yapıp yeni yuva açıp vidalamış olabilirler. Bunu eğilerek alt kısmından bakarak görebilirsiniz. Eğer sadece vida aksamı kırıldıysa yine dediğim gibi başka kısımdan yuva açıp yapmışlardır.

Hocam o kadar panik oldum ki araba yerine sanki kendimi çarpmış gibiydim. O yüzden hiç fotoğraf çekmek aklıma gelmedi. Hemen Toyota plazaya götürdüm 10 dakikada yaptılar. Orada tamir ettiler ve sağlam da tamir etmişler gibi. Ama nasıl tamir ettiklerini bende bilmiyorum.

Hocam peki bu yöntem de sağlam bir yöntem mi peki, sıkıntı çıkarmaz değil mi

Hocam peki bu yöntem de sağlam bir yöntem mi peki, sıkıntı çıkarmaz değil mi
Kaynak yapılıp yeni vida yuvası açılmışsa evet sağlam olmuştur. Tabii yine de nasıl yaptığını bilemem servisin ama bu şekil yaptıysa uzun süre götürür sorun olmaz.

Hocam peki bu yöntem de sağlam bir yöntem mi peki, sıkıntı çıkarmaz değil mi?

Çıkarmaz bence.

Kaynak yapılıp yeni vida yuvası açılmışsa evet sağlam olmuştur. Tabii yine de nasıl yaptığını bilemem servisin ama bu şekil yaptıysa uzun süre götürür sorun olmaz.

Gidip sorarsanız daha iyi olur biz araca bakmadan bir şey söyleyemeyiz.

İfadeler: B10

Hocam gittim fotoğrafları çektim. Sanıyorum ki yeni vida yuvası açılmış. Umarım sağlam olur.

Dosya Ekleri

• IMG_2512.jpeg
    131,5 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_2510.jpeg
    169,4 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_2509.jpeg
    148,5 KB · Görüntüleme: 8
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…