Tanıdığa Araç Satmanın Bedeli

Siz olsanız ne yapardınız?

• Masrafı yarı yarıya karşılardım

Oy: 0 0,0%
  • Tamamını karşılardım

Oy: 5 4,9%
  • Karşılamazdım

Oy: 97 95,1%

• Oy verenlerin toplamı
    102
Makaleler
33
Yer
Kadıköy
Daha fazla  
Ben ek iş olarak oto alım satım işi yapıyorum, asıl işim de inşaat. İnşaat işinde iş yaptığım bir tanıdığıma 2012 model Titanium X paket Ford Focus sattım. Normalde tanıdık ile araç ticareti yapmam o aracı çok istedi. O gün o araç ile inşaata gitmiştim, o da araç arıyormuş ama istediği gibi araç bulamamış, benim aracı görünce çok beğendi. (Araçta nadir bulunan sunroof vs gibi özellikler var) Acil araç ihtiyacı vardı ben de sattım.

Lafı fazla uzatmayayım bayram öncesi aracı sattım, çok da uygun fiyata verdim. ( piyasanın 10 bin TL altı gibi bir rakam). Aracı alırken tüm ısrarlarıma rağmen ekspertiz yaptırmadı ve herhangi bir ustaya göstermedi. Elimde 20 günlük ekspertiz raporu vardı onunla aldı aracı.

Araçta ufak bir sıkıntı olmuştu aldığım günün ertesi, motor suyuna yağ karışıyordu sebebi yağ soğutma motoruymuş, ben de orijinal parça ile değiştirdim. Değiştiren usta bu yağ kolay kolay gitmez en az 2 ay haftada bir gel aracın suyunu değiştirelim dedi. Dediği gibi yaptım, 2 hafta bu şekilde kullandım ve temizliğini yaptırdım, araçta hiçbir sorun yoktu, usta da kontrole gittiğimde baktı, aracı kullandı sorun bulamadı.

Arkadaşa bu durumu anlattım hatta usta ile aracın yeni sahibi olarak tanıştırdım. Usta da memleketten gelince hemen bize gel temizliğini yapalım dedi. Bu arkadaş gitti, geldi ama temizlik için ustaya gitmedi. Yolda da aracı baya zorlamış 160'dan aşağı hiç düşmemiş otobanda 210-220 basmış.

Geldikten 10 gün sonra beni aradı araçta sorun var, motor suyu çamur gibi dedi. Normal çünkü hiç değiştirmedin dedim. Başka ustalara göstermiş motor bloğu çatlak, motor komple yapılmalı falan demişler, 15 bin TL masraf çıkarmışlar. Bu arada aracı 7000 KM kullandı bu arkadaş.

Bana bunu yarı yarıya karşılayalım gibi tekliflerde bulundu, ben de bende iken hiçbir sorun yoktu, ayrıca sen aracı 7000 km kullandın, karşılamam mümkün değil dedim.
Araya bütün ortak tanıdıklarımızı soktu, sürekli arıyor vs. Bayağı sinirim bozuldu.

En son motoru açtırmış ve blok çatlakmış. Bu arızanın benden kaynaklı olduğunu savunuyor. Aracı ben 2000 o 7000 km kullandı. Bende iken hiçbir sorun yoktu araçta. (Yağ eksiltme- çekiş kaybı vs vs ) En az 15 bin masraf çıkarmış ustası, internette sıfır sandık motor 20 bin TL.

Sizler böyle bir durumda ne yapardınız? Ben hiçbir şekilde masrafı karşılamayacağımı söyledim.

Ayrıca her aldığım araçta VW, BMW, Ford vs düşük model de olsa en az 2-3 bin ekstra masraf çıkıyor bana ama ben bu masraflar için kimseyi aramadım bugüne kadar.

Benim zerre faydam olmazdı şahsen. Arabanın devrini sona kadar zorlarsa olacağı belli. Ayriyeten 2000 Km kullanılmış arabada hiçbir sıkıntı olmaz. 7000 Kilometre hor kullanırsa bedelini ödesin ralli arabası mı kullanıyor spor araba mı ?

Bana göre sorumluluk kendisine ait. Siz belirtmenize rağmen ekspertize sokmadıysa ve bakımını yaptırmadıysa sizin ödeme yapma gibi bir zorunluluğunuz olmamalı. Ayrıca tanıdıkla para işine girmenin böyle zorlukları oluyor malesef, şahsen ben de tercih etmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı