wraxos woo
Centipat
- Makaleler
- 1
O kadar şey kendi kendine oluşmadıysa Tanrı nasıl oluştu sonuçta enerji de dahil hiçbir şey yoktan var olamaz e Tanrı nasıl yoktan var oldu kendi kendine mi oluştu onu bundan ayıran nedir?
Şans. O kadar yüksek sayılı bir zarda, bulunduğumuz evrenin Tanrı olma olasılığı sana denk gelmemiş gibi düşün. Bu evrenin Tanrı'sı olmasan da, yine de yaratma eylemini gerçekleştirebilirsin.
Konumun başlığını değiştirmeyin rica ediyorum. Basit bir soru soracağım. İnanan inanmayan herkesin görüşünü teker teker okuyacağım merak ediyorum.
neden inanan, inanmayan fark etmeden kimse: "neden ben Tanrı değilim de "o" Tanrı oldu?" diye sormuyor? Neden insanların hepsi ezik bir kul olarak doğmuş olmayı kabul ediyor da Tanrı olamadığı için üzülmüyor? Şirk koşmuyorum sadece soruyorum.
İyimser bir soru olarak görün. Neden ben Allah veya yehova olmadım da, ezik bir kul olarak doğdum?
Kavga çıkarmaya çalışmıyorum. Sadece merak. Bana çok sevdiğim bir dostum "sen insansın, Tanrı insanın bir üstü" diyordu. Neden ben o "bir üst" olmadım da insan oldum? Diyorum, cevap veremiyor. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.
Bu bakışla Tanrı'dan önce de bir şey olması lazım, peki o nedir? Bana kendi kendine evrenin oluşması ne kadar garip geliyorsa Tanrı'nın olması da o kadar garip geliyor.
Birine ne zaman sorarsanız sorun eminim ki şu tarz cevaplar verecek, Tanrı insan değildir, dogrulmamistir, ezelidir, ebedidir, bizim mantığımiz almaz vs vs. bunlar bana göre kaçamak cevaplar, ben bilmediğime bilmiyorum derim, kaçamak cevaplar bulmaya lüzum yok açıkçası. Bunları söyleyene tek bir şey söylemek lazım:
Evrenin hiçlikten geldiğine inanmıyorsun da Tanrı'nın dogrulmamasina, ezelden beri olmasına nasıl inanıyorsun?
Tanrı bizim algımızdan anlayamacağı bir şey. Bu bir enerji, kişi, varlık değil. Bu yaratmayı sağlayandır. Siz Tanrı'yı şu anda bir kişi, birey olarak yorumluyorsunuz.
Demek ki arkadaş kendi hakkında çok emin.Asıl soru şurada başlıyor, neden kendini ''ezik bir kul'' kavramına sokuyorsun?
Tanrı dediğimiz şeyin öncelikle nasıl bir varlık olduğunu düşünmemiz gerekiyor. İnsan gibi kafaya, ellere, kollara, ayaklara, bacaklara sahip bir varlık mı? Çok keskin, evrenin dışında süzülen bir beyaz ışık mı? Korkutucu görünüme sahip bir varlık mı? Neden Tanrı olmadığımızı düşünmek için bence Tanrı'nın yapısal-fiziksel-psikolojik özelliklerini bilmeliyiz; ki bu imkansız. Dolayısıyla sorunun cevabı olarak:
Tam olarak nasıl/ne biçimde olduğunu bilmediğimiz bir varlık hakkında neden o olmadığımızı da bilemeyiz diyorum.
Konumun başlığını değiştirmeyin rica ediyorum. Basit bir soru soracağım. İnanan inanmayan herkesin görüşünü teker teker okuyacağım merak ediyorum.
Neden inanan, inanmayan fark etmeden kimse: "neden ben Tanrı değilim de "o" Tanrı oldu?" diye sormuyor? Neden insanların hepsi ezik bir kul olarak doğmuş olmayı kabul ediyor da Tanrı olamadığı için üzülmüyor? Şirk koşmuyorum sadece soruyorum.
İyimser bir soru olarak görün. Neden ben Allah veya Yehova olmadım da, ezik bir kul olarak doğdum?
Kavga çıkarmaya çalışmıyorum. Sadece merak. Bana çok sevdiğim bir dostum "Sen insansın, Tanrı insanın bir üstü" diyordu. Neden ben o "Bir üst" olmadım da insan oldum? Diyorum, cevap veremiyor. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.