Evet bir birey olarak yorumluyoruz çünkü bir birey gibi davranıyor. Ona inanmazsan seni sonsuza kadar yakıyor mesela! Küçük bir çocuğun kin beslemesi gibi..
Tamam bende size destek çıkmak adına arkadaşa hitaben yazmıştım ilk başta. bir de bana okuduğunu anlamıyorsun diyorsun daha kendin anlamamışsın bir şeyi. komik gerçekten ya. destek olunca bile destek olduğun kişiden laf yiyoruz
Bence bu soru aslında “neden ben sınırsız ve bağımsız bir varlık değilim?” sorusu. Tanrı dediğimiz şey zaten var olmak için hiçbir şeye muhtaç olmayan, ezelî bir varlık. Biz ise yaratılmışız, yani varlığımız başkasına bağlı. Bu yüzden “neden Tanrı olmadım?” demek mantıksal olarak kendi içinde çelişkili, çünkü Tanrı olsaydık yaratılmış olmazdık. Ayrıca bu eziklik değil; insan zaten aklı, vicdanı ve bilinciyle diğer tüm varlıklardan üstün. Tanrı olamayız ama O'nun izini taşırız.