Yoksa da ( var olduğuna inanıyorum ve hiç bir zaman değişmeyecek) biz birinin dinine sövmedik, zorla müslüman ol demedik. Bu tarih boyunca da böyleydi ama birçok din ve millet geçmişte şimdi ve gelecekte müslümanlara eziyet ediyor. Sizin inandığınız dinler bunlar mı? İnsan öldürmek günah değil. Tanrı yoktur. Cidden bunlara inanıyorsanız anlatacak başka birşeyim yoktur.
"Yoksa da var olduğuna inanıyorum." demek ne demektir bilimsel bir şekilde açıklayayım mı?
Adamlar bundan binlerce sene önce nasıl bir korku salmışlarsa, nasıl bir plan yapmışlarsa bunun hala tıkır tıkır işlediğinin göstergesidir. Çünkü korkuyor psikolojik olarak. Cennet, cehennem hayali ile. Ölürsem ne olacağım diye? Ben söyleyeyim milyarlarca yıl yoktun. Kimse yoktu milyarlarca yıl.
Cennet varsa bile o cennetin düzelmesi lazım. "Erkekler için hep iyi anlatılır: İşte şaraplar, huriler falan. Kadınları için ne var Nuri mi?" Cem Yılmaz' a saygılar bu arada. Önce öbür tarafın düzelmesi lazım.
Düşün Musa ile Hızır yolda gidiyorlar. Hızır bir çocuğu bıçaklıyor ve Musa soruyor, "Neden?" diye. Hızır' ın cevabı: Büyüyünce ailesini inançsız yapacaktı.
Vay be. İnançsız olacak diye bir çocuğu öldürmek.
Kuran evrensel bir kitaptır. Pek iyi neden sadece Muhammed' in şahsi çıkarları için ayet vardır?
Madem hoşgörü dini. Neden zorlama yoktur denilipte zorlama yapılıyor? Yukarıdaki ayetler hep bu dediklerimle dolu.
4300 küsür din var. Neden seninki doğru da başka birininki yanlış? Cevap basit: Çünkü o da yanlış.
Dinler gözünüzü kör eder, zihninize işler. Aksini düşünmek bile istemezsin çünkü içine öyle bir korku girmiştir ki gözünün önündekini görmezsin bile.