Tarihselci bakış açısıyla yaklaşıyorum ben genelde, bu o dönemin savaş zamanından bir ayet. Burada karşı gelip savaşanlara karşı siz de savaşın diyor. Çelişkili bir durum görmedim ben.
Pofuduk tavşan yapamayan bilim adamları tüm işi gücü bırakıp dua etmeye başlasın, pofuduk tavşan bile yapamıyorlar baksana şunlara!O çok güvendiğiniz bilim adamları bunun aynısından bir tane yapsın bakalım görelim.
Rabbin olması kendini değerli görmeni sağlıyor olabilir ama karşındaki kişiye göre rabbin gerçek değil. Karşındaki kişiye göre o bir hayal ürünü. Bunu hesaba katarak konuşmazsan komik oluyor, karşıdakinin inanmadığı bir şeyi arkana alıyorsun.Yine materyalist konuşmalarınıza devam ediyorsunuz. Asıl siz laflarınıza dikkat edin. Başkasının inandığı bir şeyle dalga geçer gibi konuşuyorsunuz. Neye dayanarak "kimsin" diye soruyorsun? ben insanım, değerliyim. Sen arkanı kime, neye yaslıyorsun? Benim arkamda Rabbim var. Senin neyin var? Sen değerli değilsin doğrudur. Hiç kimseden güç almıyorsun.
Şimdi ben Müslüman değilim. Birine tecavüz ettim mi? Hayır. Bu kuralı bana bir tanrı koydu mu? Hayır. Benim ahlakım koydu bu kuralı. Tanrı 2. bir etken. Olsa da olur olmasa da olur bu konuda.İnanan kişi inandığı şeyden dolayı onun koyduğu yasakları bildiği için yasakladığı şeyi yapmaz. Müslüman olduğunu sananlar veya çok iyi Müslümanım diye geçinen insanlardan dolayı Tanrı vicdanını belirmediğini söylemek saçma açıkçası.
Tarihselci olarak bakmak "evrensellik" mevzusuyla çelişmez mi? Tarihine göre bakarsak pek bir sorun yok çünkü kitapta.Tarihselci bakış açısıyla yaklaşıyorum ben genelde, bu o dönemin savaş zamanından bir ayet. Burada karşı gelip savaşanlara karşı siz de savaşın diyor. Çelişkili bir durum görmedim ben.
O halde bilime guvenmemek mi gerekiyor?
Pofuduk tavsan uretemiyorsa manyetizma teorisi konusunda yaniliyor olmali bilim?
Ya da bilim adamlari pofuduk tavsancik uretemedi, o halde Canis Majoris'i Allah yaratmistir?
Demek istediğim bildiğiniz okyanusta damla bile değil, buna rağmen racon kesiyorsunuz.Tarihselci bakış açısıyla yaklaşıyorum ben genelde, bu o dönemin savaş zamanından bir ayet. Burada karşı gelip savaşanlara karşı siz de savaşın diyor. Çelişkili bir durum görmedim ben.
Pofuduk tavşan yapamayan bilim adamları tüm işi gücü bırakıp dua etmeye başlasın, pofuduk tavşan bile yapamıyorlar baksana şunlara!
Rabbin olması kendini değerli görmeni sağlıyor olabilir ama karşındaki kişiye göre rabbin gerçek değil. Karşındaki kişiye göre o bir hayal ürünü. Bunu hesaba katarak konuşmazsan komik oluyor, karşıdakinin inanmadığı bir şeyi arkana alıyorsun.
Çıkarmadım aslında, genel olarak Müslüman çok olduğu için öyle dedim.Türkiye'nin İslam ülkesi olduğunu nereden çıkardınız anayasada öyle bir madde göremedim de ama diğer söylediklerinize katılıyorum.
Şöyle söyleyelim, Tanrı diyor, şunu böyle yaparsan sevap kazanacaksın, işte onu sen belirliyorsun.(Yapacaksın veyahut yapmayacaksın...)İnanan kişi inandığı şeyden dolayı onun koyduğu yasakları bildiği için yasakladığı şeyi yapmaz. Müslüman olduğunu sananlar veya çok iyi Müslümanım diye geçinen insanlardan dolayı Tanrı vicdanını belirmediğini söylemek saçma açıkçası.
Bilim asla çok bildiğini iddia etmez. Bilim her şeyi bilmiyor diye bilime güvenmeyi bırakalım mı? Her şeyi borçlu olduğumuz kapı bilim.Demek istediğim bildiğiniz okyanusta damla bile değil, buna rağmen racon kesiyorsunuz.
Güneşin bir yörüngesi vardır denebilir ama tek başına bir yörüngesi vardır denemez. Güneş tüm güneş sistemiyle birlikte samanyolu galaksisinin etrafında döner.Hocam sanırım bilim yönünden de cahilsiniz. Güneş de bir yörüngededir fakat daha neyin etrafında dolandığını bulamadı insanlık.
Dediğiniz şey İmtihan hocam. Tanrı sana yol sunuyor ve sen yolunu seçiyorsun. Tecavüz etmiyorsun evet ama yapan var ve tanrı size sunduğu yolu ona da sunuyor ama o imtihanın da başarılı olamıyor.Şimdi ben Müslüman değilim. Birine tecavüz ettim mi? Hayır. Bu kuralı bana bir tanrı koydu mu? Hayır. Benim ahlakım koydu bu kuralı. Tanrı 2. bir etken. Olsa da olur olmasa da olur bu konuda.
Kitabın tamamı tarihsel olarak yorumlanmaz genelde, bazı ayetler sırf o dönem için gönderilmiştir. İncil'de de öyle keza. Kitabın tamamı sadece Arap milletine seslenmediği için evrensellikle çeliştiğini pek düşünmüyorum. Konunun uzmanı değilim tabii.Tarihselci olarak bakmak "evrensellik" mevzusuyla çelişmez mi? Tarihine göre bakarsak pek bir sorun yok çünkü kitapta.
Sen yanlış bir mantık kuruyorsun da ondan. Senin mantığınla gidelim, Japonya'da mühendisler tsunamilere karşı etkili bir çözüm bulamıyorlar. Bu sebepten dolayı bu mühendislere güvenmememiz mi gerekiyor? Bu mühendisler depreme çok etkili çözümler bulabiliyorlar ve 7 büyüklüğünde depremlere karşın binada çatlak meydana gelmiyor, herhangi bir can kaybı yaşanmıyor. Şu anda çözüm bulamadıkları bir konuya sabırsızca "yeter sen de bir tsunamiyi engelleyemedin" diyip tamamen gözden mi çıkaralım?Demek istediğim bildiğiniz okyanusta damla bile değil, buna rağmen racon kesiyorsunuz.
Ateist falan değilim ama tanrının nasıl ezeli olduğunu merak ediyorum. Yani mantıksal olarak her şeyin bir başlangıcı vardır biri açıklayabilir mi?
Hocam onların öyle olduğuna aldanmayın. 2. Dünya Savaşı'nda ne pislikler yaptılar.Ateist ülke ve İslam ülke'nin suç oranı...
Türkiye vs Japonya (Suç-tecavüz-cinayet)
Merhaba Technopat üyeleri. Konumuz Türkiye vs Japonya.(Suç-tecavüz-cinayet.) 1. Şimdi sıralamaya bakarsak Türkiye 13. sırada yer alırken Japonya 31. sıradadır. (2019) Bkz: https://www.forbes.com/sites/laurabegleybloom/2019/07/26/20-most-dangerous-places-for-women-travelers/?sh=7a716cbbc2f4...www.technopat.net
Japonya, 2020 yılında suç oranı düşerken, Türkiye'de suç oranı patlıyor...
Ne de olsa, müslüman ülkeyiz değil mi?
Hırsızlık 7 kat, kaçakçılık 9 kat, cinayet 6 kat, cinsel suçlar 10 kat arttı
Türkiye'de adeta suç patlaması yaşanıyor. Cezaevlerine giren hükümlülerle ilgili veriler ekonomideki bozulmayı ve toplumdaki çürümeyi gözler önüne seriyor.www.sozcu.com.tr Japonya’da 2020'de suç işleme oranı 1945 sonrası en düşük seviyeye geriledi
Japonya’da 2020'de kaydedilen suç işleme oranı, İkinci Dünya Savaşı sonrası dönemde en düşük seviyeye indi. - Anadolu Ajansıwww.aa.com.tr
@359149 dediği gibi, her şeyi Tanrı'ya bağlamayın... Vicdanını, saygınız gibi şeyleri kendiniz belirlersiniz, Tanrı değil...
Japonlar neden saygılı ve Ahlaklı biliyor musunuz? Çünkü; eğitim bunları öğretiyor, her şeyi Tanrı'ya bağlamıyorlar...