Tanrı nasıl ezelidir?

@suskunkedi güzel kopyala-yapıştır yapmışsın, bunları okumam biraz zaman alacak Bu arada katılmadığın bir görüşe "hahaha" atarak cevap vermen çok acizce

Sen nasıl kolaya kaçtıysan ben de öyle yapacağım, vaktimi almak istiyorsan kendi fikirlerini getirirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hahaha atabilirsin

Son düzenleme:

Bunları kendim yazmamı beklememen gerekir. Bunu yazmam için araştırma yapmam gerekir buda 1 saatimi alır. Sırf birine cevap vereceğim diye 1 saat burada vakit geçiremem. Ayrıca bunlar benim fikrim değil. Allah'ın ayetleridir. Ve diğer yazılarda ona bağlı açıklamalarıdır.

Reis boş ver ya inanmayan inanmasın kendileri pişman olacak.

Biz Allah'ın mahiyetini bilmiyoruz. Yani onu gözle görmedik. Onu incelemedik. Ama yaşadığımız yere bakınca tesadüfler zinciri oluşmayacak kadar düzenli. Bazı şeyleri düşünürken denklemi kurup onu mantıklıca çözmek gerekir.

Allah hiç bir şey yokken de vardı. Her şeyi o yarattı. Bu olanların olması için o olması lazımdı fakat onu kimsenin yaratması gerekmiyordu. Çocukken yaptığın oyuncak şehirleri düşün. Tek fark seni yaratan var. Ama Allah'ı kimse yaratmadı. O her şeyi yaratandı.

Müslümanım ama onun sebebi yoğunluk farkı.

İyi de bir sürü kanıtı var bir mumya iskeletimi ne varmış Allah emretmiş yok olmayacak diye 4000 yıllık şu an ve bilim insanları bunun imkansız olduğunu söylüyor yani tartışmaya gerek yok Allah'ın kanıtları var.

Ateist falan değilim ama tanrının nasıl ezeli olduğunu merak ediyorum. Yani mantıksal olarak her şeyin bir başlangıcı vardır biri açıklayabilir mi?
Bunu kendisine sormalısın. Biz başlangıcı da, sonlanışı da görmedik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…