Tanrı nasıl oldu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaratıcı evveldir. Yani yaratılanlar gibi değildir. İşin diğer kısmı bazı ateistler maddenin sonsuzluğuna inanıyorlar. Ama iş yaratıcı konusu geldiğinde kafası karışıyormuş. Bir kere maddenin sonsuz zaman içinde kendi başına durması imkansızdır. Atomların belli ömürleri vardır. Madem bir ömürleri var. Madde sonsuz olması imkansızdır. Maddenin sonsuzluğuna ispat edecek varsa ispatlasın. Hadi işin bilimsel yönünü geçtim işin felsefi konusunda ispatlayın.

Fuller Torrey'in beynin evrimi ve tanrıların ortaya çıkışı adlı kitabını okumanızı tavsiye ederim.

Kitap nedir bilmem ama sadece kendi fikirlerini anlatıyor olacak ve bizim sorularımız cevap bulamaz. Kitapta ne yazacağı zaten az çok bilebilirim?

Bilim günümüzde neyi açıkladı?

Bu soruya bizzat Tanrı'nın kendisi cevap vermiş. Sorunuzun muhattabından cevap almak varken fırsatı kaçırmayın derim.

1. De ki: O Allah birdir.

2. Allah samed (her şey O’na muhtaç, O kimseye muhtaç değil)’dir.

3. O doğurmamıştır ve doğurulmamıştır.

4. Ve hiçbir şey O’nun dengi değildir.( İhlas suresi ayetleri)

Bing bengden öncesini bilimle açıklar mısın?

Mantıklı düşünür iseniz ve doğru düzgün okur iseniz tam olarak ilk canlıların nasıl oluştuğunu açıklayamıyor. Hiç bir şey olmadan ilk canlının nasıl ortaya çıktığını açıklamıyorlar. Ayrıca attığınız kaynaklardan biri de Technopat Sosyal gibi bir forum. İnsanların ortaya attığı teoriler bunlar. Fakat benim sorduğum soruya bilimsel bir cevap vermiyor genel olarak.

Şu akıl tutulmasına bak sen. Bu dünyanın ve yaratıcının dengesizliğini sorgulamaktan bihabersin. Bir de bana mükemmellik kavramını sorgulatıyor. Neden her zaman mutsuzluğa gömülmek zorunda olan bi taraf var? sen önce bana bunun cevabını ver. Adaletsizliği böylesine savunanı ilk defa görüyorum

Sorsak dinimize karışmayın saygı gösterin dersiniz, kendinize gelince ağzınıza geleni söylüyorsunuz.

Bilimle açıklanabilir deyip kaçma. Sorularıma cevap ver. İnsanlar ve evren nasıl birden bire ortaya çıktı?
Burada insanlar kendince felsefe yapıp düşüncelerini aktarıyor. Bilimsel bilginin kaynağı bilim yapan yerlerdir. Bu kadarda aciz olmayalım lütfen

Bilim günümüzde neyi açıkladı?
İlk canlıyı, canlıların atalarını, canlıların özelliklerini, Büyük Patlamayı, yer çekimini... Daha sayayım mı?
Bilime düşman olmayı bırakın. Bilim Tanrıyı yok etmeyi istemez, insanlığı geliştirmek ister.

Çoğu dinde zaten Tanrının başlangıcı ve sonu olmadığı belirtilir. Tanrının nasıl olduğunu, var olup olmadığını insan aklı idrak edemez. Bilimin belki çözümleyemeyeceği veya uğraşmayacağı tek sorun budur.
Teorinin anlamını öğrenip ondan sonra okur musunuz?

Fakat benim sorduğum soruya bilimsel bir cevap vermiyor genel olarak.
5-10 dakika da 3 makaleyi de okuyabildiğinize göre dünya okuma hızı rekorunu kırmışsınız demektir.

dostum git google diye bi arama motoru var ondan araştır ya da kitap oku
Bilimle açıklanıyorsa muhtemelen internetten gördünüz. Gördüyseniz hatırlıyorsunuzdur böyle bir şey iddia ediyor iseniz. Gördüğünüz kaynağı atın. Yoksa körü körüne bilimle her şey çözülür mü diyeceksiniz hala?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…