Tanrının ihtiyacı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Değiştirildiğine dair bir kanıt bulunmuyor. İznik Konseyi'nde incillerin değiştirilmesi ve kaybolmasına önlem almak için bir toplantı yapılıyor ve güvenilir olan inciller derleniyor. Bunu genelde müslümanlar "Hristiyanlar İncil'deki hataları düzeltmek için İncil'leri değiştirdi." diye yorumluyorlar. Sağlıklı bir bakış açısı değil.

Bunun da cevabı var. Örneğin Cristiano ronaldo bir makama sahiptir. Bu makamın karşlığını da ona insanlar verir. Eğer ki insanlar Ronaldonun makamına hürmet etmezlerse bu Ronaldonun makamına hakaret olur. Peki neden? Çünkü Ronaldonun makamının bir karşılığı verilmezse Ronaldonun makamının bir ehemmiyeti kalmaz. Yani her makamın bir karşılığı olmalıdır. Yoksa makamın bir ehemmiyeti kalmaz. Allah ta pergamberimizin hadistte belirttiği gibi, Ben gizli bir hazine idim bilinmek istedim(hadis bu), kendi sonsuz makamının karşılığında bu makamın gereği olarak insanları, melekleri, cinleri, hayat sahibi hayvanları yaratmıştır ve onlara kendini tesbih etmelerini emretmiştir. Şimdi diyeceksiniz ki neden insan? Neden insanı yarattı, melekler onu tesbih etmiyor muydu? Burada devreye nefs giriyor. İnsandaki irade ve iradeye karşı mukavemet oluşturacak olan nefs sayesinde biz insanlar yaradılmışların en üstünü oluyoruz. Nefsimizle yaptığımız savaş sonucunda Allahın rahmetini kazanmamız, meleklerin Allahı nefssiz olarak tesbih etmesinden daha üstün oluyor. Buna bir örnek olarak şunu söyleyebiliriz. 2 insan düşünelim. Biri çok çalışıp, zorluk çekip zengin oluyor diğerki ise baba parası sayesinde hayatını rahat içerisinde geçiriyor. Sizce hangisinin zenginliği insanların gözünde daha değerlidir? Tabiki de 1.ci insan. Çünkü işin içinde bir emek bir mukavemete, dirence karşı savaş vardır. Böyle de bizim ihlasla, samimi bir şekilde yaptığımız her salih amel Allahın rahmetinde daha fazla değer kazanıyor. Çünkü bir savaş var.

Yaa, İslamcı adamları kaynak olarak göremeyiz zaten diğer kitapların eleştirilmesinde. Çünkü Tevrat bir tarih kitabıdır, diğer nüshaların zamanında bir grup alim tarafından o olayları yazması şeklinde anlatılması gerekir. Zira zaten Tevrat kitabı gökten bir taş levhaya veya sütunlara yazılmış şekilde tanrı tarafından Musa peygambere indirilmedi. İslamdaki gibi diğer nüshalar birleştirildi. Sadece İslamda kelimesi kelimesine orijinali yazılmışken, Tevratta, "Ali ile Ayşe" demek yerine "Ali'yle Ayşe" dediler, konu aynı sadece biçimi farklı. İsa peygambere de kitap olarak inmedi, yanındakiler onu bir tarih kitabı gibi yeniden düzenledi.

Bu tür konular sana aradığın cevabı hiçbir zaman vermeyecektir. Herkes kendi inancına göre konuşuyor. Şu an fikirden çok kafanı karıştırıyorsun.

İslam dininde söylendiği gibi İsa'ya indirilmedi. İsa'nın ana dili olan Aramice ile yazılan bir İncil yok.
Nasıl yani hocam? Benim bildiğim İncil dediğimiz işte 4 elçinin yazdıkları ve yanında dirildikten sonra vahiy edilen ayrı bir Yeni Antlaşma diye bir kitap olduğu. Vahiyle inen bir kitap yok muydu?

Nasıl yani hocam? Benim bildiğim İncil dediğimiz işte 4 elçinin yazdıkları ve yanında dirildikten sonra vahiy edilen ayrı bir Yeni Antlaşma diye bir kitap olduğu. Vahiyle inen bir kitap yok muydu?
Ortada vahiy ile inen bir kitap yok. 4 havaranin 4 farklı zamanda yazdığı inciller var. Okursan anlarsın zaten.

Yeni sorgulamaya başlamış arkadaşlar için bu kanalı öneririm. Efe Aydal işin biraz daha espiri tarafında Diamond daha ciddi konular işliyor.

Bu tür konular sana aradığın cevabı hiçbir zaman vermeyecektir. Herkes kendi inancına göre konuşuyor. Şu an fikirden çok kafanı karıştırıyorsun.
Belli bir birikimi olmayan biri için bu doğru olabilir. Bunun için kişisel araştırma yapılmasını öneriyorum ben.
Hayır. İsa'ya kitap inmedi.
Önermem.

Yani tamamını okumaman benim saygı çerçevesinde cevap verip senin ahlaksızlık yapman nasıl bir insan olduğunu açıklıyor.
Nerede ahlaksızlık yaptım yahu? Küfür mü ettim? Hakaret mi ettim? Seni mi aşağıladım? Küçük bir meme ile cevap verdim altı üstü. Hepsini okumadığımı söylemen de komedi tabii.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…