Tanrı'nın Müziği Sevmesi

Felsefe başlığı altında açtım konuyu. Konuyu çok sınırlandırmak yanlış olur. Sadece fikir üretiyoruz.
Eğer ciddi şekilde düşünürsek Adem ve Havva ile yola çıkmak gerek. Kitaba göre bunlar ilk insanlar? Müzikle bir ilgileri olduğunu sanmıyorum. Ateist biri olarak pek de mühim şeyler değil ama herkes fikrini yazsın tabi.
Bunu yaratmayı akıl eden Tanrı ne tarz müzik sevebilir ki? Neyden esinlendi acaba?
...

O zaman müzik yapamazdın. Yaşamın mağara ile mağara'nın çevresini geçiyordu. İnsan ne zaman karnını doyurdu o zaman icatlara/keşiflere başladı.

O zaman müzik yapamazdın. Yaşamın mağara ile mağara'nın çevresini geçiyordu. İnsan ne zaman karnını doyurdu o zaman icatlara/keşiflere başladı.
Karnını doyurması ile değil; tarımı keşfedince oldu o boşluk. Müziğin ilk kökeni iletişim sanırım biraz. İletişim ihtiyaç ama müzik değil. İhtiyacın azalması da iletişim müziğini geliştirmiş. Bu arada bazı bildirimler gelmediği için anca görebildim mesajını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…