Tanrının zıddı olabilir mi?

391969

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar az önce aklıma takıldı. Size göre tanrının zıddı olabilir mi? Varsa/yoksa nedenleri ile açıklar mısınız?

Soru çok saçma. Senin zıddın var mı? Veya herhangi bir canlının, maddenin zıddı var mı? Bu mesajı yazdığım klavyenin zıddı var mı?

Zıt kavramını ne yönden düşünmeliyiz?

Zıt kavramını ne yönden düşünmeliyiz?

Tam tersi anlamında. Bildiğimiz üzere tanrı sonsuz güç, sonsuz kudret, sonsuz bilgi sahibidir. Bunun tersi ise sonsuz güçsüzlük, sonsuz kudretsizlik, sonsuz bilgisizlik diye devam eder. Tanrı'yı var olarak düşünürsek zıttı da yok olmak zorunda.
Soru yanlış hocam.

Yanlışı bilemeyeceğim ama çok doğru olmadığı kesin gibi Ya da çok açık değil.

Tanrıyı yaratan ve yönetici olarak düşünürsek zıttı da yokedici ve yönetmeyici (her şey kendi halinde) olarak düşünmek icab eder. Eğer zıttı varsa bizi yokedeceği güne kadar takılın nasıl olsa yo olacağız ama biri var ederken diğeri yok ediyorsa da mantıken saçmalık olur. Hadi Biri gereğinden fazla yarattı diğeri eşitlemek için yok ediyor diyelim o zaman yönetim nasıl olacak? Biri evreni yönetip bana ibadet edin derken diğeri bunlarım tam zıttını yaparsa o zaman aralarında ittifak çıkar saçma olur.

Sual, böyle yüce kavramlar karşısında basite kaçmış. Düzeltilmesi gerekli.

Arkadaşlar az önce aklıma takıldı. Size göre tanrının zıddı olabilir mi? Varsa/yoksa nedenleri ile açıklar mısınız?
En güçlüsü oysa zıttı en güçsüzü demektir e o zaman boşluk ya da hava en güçsüz düşünürsek onlar olur herhalde nasıl bir soru anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…