Tanrıya inanmak veya inanmamak - Sorgulamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle evrime inanılmaz evrim kabul edilir.

Evrimde Allah'ın yaptığı birşeydir yoksa biz sürünen birşeyden nasıl bu hale gelmiş olabiliriz veya maymundan maymunlarla insanlar arasındaki farkları anlatmayacağım tabii ki ama bizden kat ve kat zekası olmayan bir yaratıktan bu hale gelmişiz.

Tarihi yazanlar kim? Tarihi sadece yüzeysel bir bakışla algılayamazsın?
Tarihin her evresinde ezen ve ezilen sınıfların savaşımı vardır. Senin din adına yaptıklarını sandığın şey; şimdiki turbo kapitalizmin tohumlarını atmaktan başka bir şey değildi. İşin içinde İpek Yolu ve Baharat Yolu var. Tarih, din safsatalarıyla dolu olabilir evet ama bunun amacı dini korumak değil; halkı uyutup altın ipek baharat peşinde koşmaktır.
Din halkların afyonudur!

Tanrıyı kim yarattı sorusuna inançlılar yaratılmadı, Tanrı ezelidir şeklinde cevap veriliyor. Peki ben de size soruyorum neden aynı mantığı Big Bang için kullanamıyoruz?

Hiçbir din yanlış değildir, hepsinin Tanrısı, ahlaki kendi içerisinde doğrudur. Bir insanın hangi dine inanacağının büyük bir çoğunluğunu çevre etkisi belirler, katolik bir ailede yetişen çocuk X dinin kitabından nasıl haberdar olsun, kaldıki günümüzde bile dinsiz yaşayan bir çok toplum var.

Yarattı, kapıştırıyor ve izlemeyi seviyor bence.

Zaten toplumların dini olamaz, din kişiseldir.

Tabi geçenlerde camii de kuran kursunda öğrencisine taciz eden adam şeytana uydum diyordu. Tabi şeytanın camilere girememesi dışında sorun yok.

Şeytan dış bir varlık değildir şeytan içimizdeki sinir öfke ve kötülüğü yönetmektedir (yanlışım varsa düzeltin)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…