Tansiyonum çok yüksek fakat hastaneye gitmek istemiyorum

Oriencc

Hectopat
Daha önceden tansiyonum vardı 7 aydır ilaç kullanmıyordum yüksek de değildi fakat dün hasta olduğum için iyi gelir diye el yapımı çok tuzlu turşu suyu içtim, tansiyonum fırladı ve hala düşmedi ortalama 150/80 seviyesinde dolaşıyor. En yüksek 17/9 gördüm ne yapmam lazım? Polislik ve subaylık düşünüyorum engel olmasın diye hastaneye gitmiyorum. Dil altı hapı alırsam elenirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önceden tansiyonum vardı 7 aydır ilaç kullanmıyordum yüksek de değildi fakat dün hasta olduğum için iyi gelir diye el yapımı çok tuzlu turşu suyu içtim, tansiyonum fırladı ve hala düşmedi ortalama 150/80 seviyesinde dolaşıyor. En yüksek 17/9 gördüm ne yapmam lazım? Polislik ve subaylık düşünüyorum engel olmasın diye hastaneye gitmiyorum. Dil altı hapı alırsam elenirim.
Tansiyonu düşüren başlıca şeyler, bol limon yemek ve aşırı su tüketmektir, ama bence hastaneye git, Allah korusun, asker olacağım diye beyin kanaması geçirme.

Tansiyonu düşüren başlıca şeyler, bol limon yemek ve aşırı su tüketmektir, ama bence hastaneye git, Allah korusun, asker olacağım diye beyin kanaması geçirme.
Sarımsak limon yedim ve bol su içiyorum fakat düşmedi ama zamanla düşeceğine inanıyorum tuzla yükseldi sonuçta tuzu atarsam düşer herhalde değil mi?

Mantıkken öyle, fakat bir şey sorucam, dil altı ilacını hayatında bir kere bile almış olsan asker olamıyor musun?
Hastanede doktor kontrolünde alırsam olamıyorum diye biliyorum çünkü tansiyon etkisiyle hastaneye gitmiş ve müdahale edilmiş oluyorsun ama eczaneden almak aklıma gelmemişti yine 16-17 seviyelerine çıkarsa dil altı reçetesiz alacağım.

aman ha hocam benzeri dayıma oldu normalde tansiyonu olmazdı birdentansyionu çıktı babam hastaneye götürdü arabayla adama hastanede beynine pıhtı attı felç kaldı vücudunun yarısı tansiyon konusu çok hassas bir konu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı