Tar.gz uzantılı dosya kurulumu

Kutay SAN

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Arkadaşlar kafayı yicem Strife isimli bir MOBA oyunu şuan açık betada ve Linux içinde oynanılabilir. İndirdim oynamak istiyorum ama tar.gz uzantılı salak dosyayı açamıyorum. Birisi yardımcı olursa sevinirim.

1. İndirdiğin Tar.gz dosyasını klasöre çıkart. Genelde sağ tıklayınca ayıklama gibi seçenekler çıkar.
  2. Terminal'i aç ve cd komutu ile klasöre git. Mesela:
    Kod:
    cd /home/username/games/strife/
  3. Burada tekrar şu komutu gir:
    Kod:
    ls
  4. Bu işlemle klasördeki dosyaları göreceksin. Strife ve update adında iki klasör olmalı.
  5. Sırayla bu komutları gir:

Kod:
    sudo chmod +x strife

Kod:
    sudo chmod +x update

6. Tekrar bu kodu gir:

Kod:
    ls

7. Artık Strife ve Update'in Terminalde yeşil olduğunu göreceksin. Bu da demek oluyor ki bunları çalıştırabilirsin.
  8. Son olarak bu komutla oyunu çalıştırabilirsin:

Kod:
    ./strife

chmod kısmına kadar mükemmel gitti ama o kısımda strife yi yazınca şöyle dedi bana ;
chmod: `strife''e erişilemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru dizinde olduğundan emin ol.
Hepsi tamamdır yalnız son komutta (./strife) şöyle bir hata alıyorum ;
"Locale tr_TR.UTF-8 not supported. Using C locale.
Strife - Fatal Error: Couldn't load vid_gl"
Bu hatayı nasıl giderebiliceğim konusunda bir fikriniz var mı peki ?
Hatta Bumblebee yi kurmama rağmen hala aynı hatayı alıyorum anlayamadım !

Şu komutla açmayı dener misin ?

Kod:
optirun -b primus ./strife
Yok olmuyor buda. Strife ın forumundan baktımda birkaç kişi daha aynı sorunu yaşıyor benim gibi. Biri sil tekrar indir düzeliyor demiş bir de onu deniycem.

@Kutay SAN

TAR tıpkı ZIP veya RAR gibi bir dosya arşivleme formatıdır. Kurulum talimatları değişiklik gösterebilir. Yani önce arşivi çıkarmanız gerekiyor. Ardından kurulum talimatlarını içerecek bir belge ya da yürütülebilir dosya vs. var mı diye bakmanız gerekiyor. Bazen de kurulum adımlarını otomatik olarak yapan shell script (.sh) dosyaları bulunabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…