JavaScript Tarayıcı içindeki developer konsolu kısmında Javascript kodlarımı göremiyorum

naimserkan

Yoctopat
Daha fazla  
Merhabalar, ekli resimde görüldüğü üzere script içerisine yazdığım metnin konsolda görünmesini bekliyorum ama kırmızı renkteki hataları alıyorum ve konsolda görünmüyor. Nasıl görünmesini sağlayabilirim? VSCODE dosyasını silmem ile bir ilgisi var mıdır? Var ise, VSCODE dosyasını tekrar nasıl yükleyebilirim?
Şimdiden teşekkürler.
ss1.jpg

Böyle bir kullanım yok. Src attribute in amacı başka javascript dosyalarını dahil etmek için. Oraya yazı yazmanın bir anlamı yok.

JavasScript kullanımı böyle değil çünkü. Sen dosya yolu vermen gereken yere hiçbir mantığı olmayan bir metin yazmışsın. Script tagı içerisinde src olarak yol verebilirsin JS dosyasının. Sonrasında JS dosyası içinde kodlarını yazmalısın ya da direkt script tagları arasında da kodlarını yazabilirsin. Konsolda çıktı görmek için de console.log kullanman gerekli.

JavaScript:
<script>
    console.log('Hello from script');
</script>

bu şekilde kullanabilirsin. Ya da arkadaşların dediği gibi bir .js uzantılı javascript dosyasına yazıp src özniteliğine bu dosyanın yolunu yazarak çağırabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı