Tarayıcılardaki kayıtlı şifreler sorunu

tolgacan20

Kilopat
Merhaba, öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.
Windows 10 sürüm 2004 güncellemesini Technopat rehber videosu ile temiz şekilde yükseltme işlemi ile yaptım. Ancak güncellemeden sonra Edge, Chrome, Opera GX gibi tüm tarayıcılardaki kayıtlı şifreler bilgisayar kapanıp açıldıktan sonra silinmeye başladı. Mailde dahil otomatik doldurma verileri ve şifreler her şey siliniyor.Deneme amaçlı Opera GX tarayıcımı tamamen kaldırıp tekrar yükledim ancak 1 gün sonra yine mail ve şifrelerin silindiğini gördüm. Bu konuda bilgisi olan varsa yardım edebilirse çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle size de hayırlıramazanlar @tolgacan20 . Kullanmış olduğunuz internet tarayıcılarında size "Şifreyi kaydetmek ister misiniz?" sorusunu sorduğunda "Evet" seçeneğine basıp devam mı ediyordunuz? Eğer bu şekilde yapıyorsanız internet tarayıcılarında açtığınız hesaplar ile şifrelerinizi senkronize ediyor muydunuz? Şifrelerinizi herhangi bir hesap ile senkronize etmemişseniz şifreleri bir sonraki oturumda kullanamazsınız.

Windows temiz yüklemesi yaptıktan sonra (internet tarayıcınızda hesap açmadıysanız ve şifrelerinizi senkronize etmiyorsanız) "Parolalar" ya da "Şifreler" (internet tarayıcılarına göre değişmektedir) bölümünden "Dışa Aktar" seçeneğini kullanarak şifrelerinizi saklayabilirsiniz.

1588252956902.png

1588252982890.png

Öncelikle size de hayırlıramazanlar @tolgacan20 . Kullanmış olduğunuz internet tarayıcılarında size "Şifreyi kaydetmek ister misiniz?" sorusunu sorduğunda "Evet" seçeneğine basıp devam mı ediyordunuz? Eğer bu şekilde yapıyorsanız internet tarayıcılarında açtığınız hesaplar ile şifrelerinizi senkronize ediyor muydunuz? Şifrelerinizi herhangi bir hesap ile senkronize etmemişseniz şifreleri bir sonraki oturumda kullanamazsınız.

Windows temiz yüklemesi yaptıktan sonra (internet tarayıcınızda hesap açmadıysanız ve şifrelerinizi senkronize etmiyorsanız) "Parolalar" ya da "Şifreler" (internet tarayıcılarına göre değişmektedir) bölümünden "Dışa Aktar" seçeneğini kullanarak şifrelerinizi saklayabilirsiniz.

Eki Görüntüle 549549
Eki Görüntüle 549551

Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler, evet her mail ve şifre girişimde kaydediyorum yani 'evet' diyorum.Ancak bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra hepsi sıfırlanmış oluyor.Şifreleri dışa aktar seçeneği , şifreleri bir dosyaya mı kaydediyor o kısmı pek anlamadım.Ancak yükseltme işlemi yapmadan önce hiçbir sıkıntı yoktu.Ben tarayıcılarda oturum hiçbir zaman açmadım ama hiçbir zamanda böyle bir problem yaşamadım.Garip olan tüm tarayıcılarda böyle.Antivürüs ve tarayıcı ayarlarına bakıyorum, kapatırken şifreleri temizle seçenekleri vb. seçeneklerin hepsi kapalı.Tarayıcıda oturum açıp deneyeceğim.

Tarayıcınızda oturum açıp denedikten sonra sorunun devam edip etmediğini öğrenmek isterim.
Şifreleri dışa aktar seçeneği , şifreleri bir dosyaya mı kaydediyor o kısmı pek anlamadım.
İnternet tarayıcınızın belirlediği bir format biçiminde parolalarınızı herhangi bir klasöre çıkarmanızı sağlamaktadır.

Son düzenleme:
Maalesef operada oturum açmama rağmen pc kapatıp açılınca , otomatik oturumdan çıkmış ve tüm otomatik doldurmaları ve şifreleri silmiş.
Opera internet tarayıcısında genel olarak bir problem bulunmaktadır. Oturum aç seçeneğine tıkladığımda bende hesabımı açmıyor maalesef.

Opera internet tarayıcısında genel olarak bir problem bulunmaktadır. Oturum aç seçeneğine tıkladığımda bende hesabımı açmıyor maalesef.
Sadece operada olsa gene sorun olmucak ama mozilla,chrome,edge hepsinde aynı durum var maalesef her pc kapatıp açtığımda tüm sosyal medya hesapları ve çalıştığım sitelere tekrar tekrar mail ve şifreleri girmem gerekiyor.Çözüm format gibi duruyor birkaç gün daha bekleyeceğim eğer çözümlenmezse format atacağım mecbur.

Hala daha sorununuzun devam etmesi tuhaf. Bilgisayarınıza Malwarebytes ve AdwCleaner ile virüs taraması yapmayı deneyebilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı