Tarayıcıların sadece Chromium ve Mozilla Firefox'dan ibaret olması

freedomx

Hectopat
Daha fazla  
Chrome ve Firefox dışında tarayıcı yok diyebiliriz. Edge ve Opera'da bir zamanlar kendi web motoru vardı onlarda Chromium'a geçti. Sizce yeni bir tabanı olan bir tarayıcı görebilir miyiz? Sizce Edge kullanılmama sebebi Chromium tabanlı olmaması mıydı?
Safari ise sadece Apple kendi ürünlerinde sunuyor bir ekleme yapayım buradan.

Microsoft Edge'i kullandırtma konusunda o kadar ısrarcı oldu ki bu ısrar Edge'i tıpkı Explorer'da olduğu gibi sadece format sonrası Chrome indirmek için kullanılan bir tarayıcı haline getirdi. Bir ara varsayılan tarayıcı ayarını değiştirmek neredeyse imkansızdı. Şimdi bile herhangi bir şey için Edge dışında bir program kullanmak isteseniz 'yine de' diyerek adeta kullanmanız için yalvarıyor. Seminer hazırlarken Bing AI için bu yaz bir süre kullandım, Chromium tabanlı olarak bile kullanımı Google Chrome'a oranla asla efektif hissettirmedi.

Chromium motoru hem optimizasyon hem de hız konusunda oldukça iyi bir motor. Üstüne de Google gücü gelince piyasada adeta tekel haline geldi. Firefox'un vs kullandığı gecko motoru ise maalesef Chromium karşısında ne hız ne güvenlik ne de başka konularda önde değil. Çok acil bu motoru optimize etmeliler ki kullanıcı sayısı artsın.

Bu sebeple ki yeni bir motora sahip tarayıcı görmemiz zor çünkü şu an görece en iyisi Chromium. Edge ise özellikle Chrome altyapısına geçip hem optimizasyon hem hız hem de arayüz olarak son yıllarda acayip gelişti. Bende açıkçası ara ara başka tarayıcılara geçiyorum ama her türlü yine Edge'e dönüyorum.

Microsoft, Google'a boyun eğmiş gibi gözüküyor sanki, Windows Phone projesinde vazgeçmesi Android'e yönelmesi, Chromium'a geçiş yapması, Microsoft eski Microsoft değil artık. Belki yapay zeka konusunda önde diyebiliriz ve oradan galib çıkabilir.

Edge mi ? Kapatsam dahi arka planda çalışıp ram tüketiyor.

Vivaldi, chrome, mozilla, brave, duckduckgo, bir kaç tane daha tarayıcı kullandım. Birisinde videolar açılmıyordu, biris çok yavaştı, biri rami sömürüyordu falan say say bitmez...
İşin ucunda tekrar edge döndüm gerçekten açılış hızı benim geri dönmemi sağlıyor sekmeler arası geçiş hızı falan gerçekten hızlı bir tarayıcı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…