Tarih kitabı onerisi

MajeurDeLa

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ben tarihe yön veren Türk liderlerinin tarihi hakkında 1 kitap okumak istiyorum. Metehan'ın kitabını okudum; şimdi ise Atilla'nın kitabını okumak istiyorum. İnternette onca kitap var, çoğunun yorumu kötü. Benim pek içime sinmedi. Sizce hangi yazarın aliyim kitap okuma alışkanlığım pek yok sevdiğim için okuyorum okuyanlar varsa ya da yazarin iyi olduğunu bilenler varsa önerirsiniz sevinirim.

Okay Tiryakioğlu - Attila: Avrupa'yı Dize Getiren Türk, yaklaşık 400 sayfa ve okuması keyifli, öneririm. Attila hakkında pek çok eser yoktur aslında ama Christopher Kelly - Attila: Hunlar ve Roma İmparatorluğunun Çöküşü farklı bir açıdan bakıyor ve bu açıdan anlatımını sürdürüyor. Özellikle bu kitabı kesinlikle okumanızı öneririm. Nic Fields - Hunlar Hakanı Attila: Attila the Hun ise yaklaşık 60 sayfa, kısa ve birkaç resimle desteklenmiş, okuduğunuzda bir şey kaybetmeyeceğiniz bir eser.

Bunların haricinde tarih sevdiğinizi düşünerek birkaç naçizane önerimi de ekliyorum:

Osman Karatay - Doğu Avrupa Türk Tarihi
Bahaeddin Ögel - Büyük Hun İmparatorluğu Tarihi (I ve II. Cilt)
Ahmet Taşağıl - Kök Tengri'nin Çocukları: Avrasya Bozkırlarında İslam Öncesi Türk Tarihi

Hocam öncelikle önerilerin için çok teşekkür ederim. Okay Triyakioğlu'nun kıtabını alacağım. Türk tarihini yabancı birinin ağzından okumak benim açımdan keyifli olmaz. Ve ekstra olarak önerdiğiniz kitaplardan Ahmet taşağıl'ın kök Tengri'nin çocukları: Avrasya bozkırlarında İslam öncesi Türk tarihi kitabını da listeme ekledim.

İkisi de başarılı kitaplardır, şimdiden keyifli okumalar :) bu arada neden yabancı ağızdan okumak istemediğinizi öğrenebilir miyim? Merak ettim açıkçası.

Aslında okurum okumam değil. Ama seçim hakkı yapabileceksem bir çeviri kitabından ziyade, Türkçe olarak yazılan birisinin kitabını okumak daha keyifli olur benim açımdan, ki özellikle okuduğumuz bir roman değil bir milletin tarih kitabı ise neden onların yazarlarından al mıyım ki ne de olsa bütün milletler kendi tarihini en iyi yazar. Yoksa seçim hakkım yoksa ya da kaleme alan kişi gerçekten hakkını vermişse neden okumayayım ki?

Aslında okurum okumam değil. Ama seçim hakkı yapabileceksem bir çeviri kitabından ziyade, Türkçe olarak yazılan birisinin kitabını okumak daha keyifli olur benim açımdan, ki özellikle okuduğumuz bir roman değil bir milletin tarih kitabı ise neden onların yazarlarından almayayım ki ne de olsa bütün milletler kendi tarihini en iyi yazar. Yoksa seçim hakkım yoksa ya da kaleme alan kişi gerçekten hakkını vermişse neden okumayayım ki?
Anladım, teşekkür ederim. Merak etmiştim. :)

Bu arada Priscus'un Attila ve Bizans Tarihi kitabını eklemeyi unutmuşum. Evet, yine yabancı bir yazar fakat Priscus'un diğerlerinden bir farkı var: Attila'yı görebilen tek yazar. Yine de buraya eklemiş olayım, kalsın.

Anladım, teşekkür ederim. Merak etmiştim. :)

Bu arada Priscus'un attila ve Bizans tarihi kitabını eklemeyi unutmuşum. Evet, yine yabancı bir yazar fakat Priscus'un diğerlerinden bir farkı var: Attila'yı görebilen tek yazar. Yine de buraya eklemiş olayım, kalsın.

Öyle deyince bir merak etmedim değil hocam. İnternetten pdfine bakacağım anlatımı güzelde değerlendiririm teşekkür ederim öneri için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı