Tarih vs Gastronomi

Hocam bir sorum daha olacak üniversite çok önemli mi çünkü Ankara'da çok iyi bir üniversite yok.
Ankara'da iyi üniversite var da Gastronomi anlamında nasıldır bilmiyorum. Ama bana soracak olursan Hatay, Gaziantep, Adana buralarda okunmalı Gastronomi okunacaksa. İmkanın yoksa bulunduğun yerdeki üniversitede o bölümü okuyanları bul ya da izin alıp git nasıl bir eğitim alıyorlar bak, çünkü tamamen pratik olacak, yazılı olacak olan sınavlarda temel ingilizce vs. olacak.

Ankara'da iyi üniversite var da gastronomi anlamında nasıldır bilmiyorum. Ama bana soracak olursan hatay, Gaziantep, Adana buralarda okunmalı gastronomi okunacaksa. İmkanın yoksa bulunduğun yerdeki üniversitede o bölümü okuyanları bul ya da izin alıp git nasıl bir eğitim alıyorlar bak, çünkü tamamen pratik olacak, yazılı olacak olan sınavlarda temel İngilizce vs. olacak.

Hocam doğuda yaşayacak gücüm var ama isteğim yok Ankara'dan yürürüm.

Bu iki seçenek arasında kaldım. Sizce hangisini seçmeliyim ve gastronomi okursam Ankara'da hacı bayram veli üniversitesi sizce yeterli midir?

Gastronomi öğrencisiyim. Öncelikle gastronomi okuması keyifli ve nispeten kolaydır. Ama biraz da masrafı vardır. Tabii bu 'biraz' ekonomik şartlardan ötürü biraz olmayabilir öğrenci için. Ama gideceğiniz üniversiteye görede değişir. Özel üniversitelerin mutfak olsun harç olsun imkanı daha iyi haliyle. Gastronomi için kıyı üniversitleri ve Nevşehir, Bolu, antep önde gelir. İşsiz kalmazsınız lakin özel sektör ve turizm sektörü zordur. Mutfakta hiyerarşi vardır. Herkesin tatili sizin çalışma zamanınızdır. 8-5 oturma işi değildir. Aksiyon boldur :) ama kendinizi geliştirir, dil öğrenirseniz güzelce yükselir, güzel yerlerde şef olabilirsiniz. Ama özellikle mesleğinizin ilk yıllarında çok bir şey beklemeyin. Ama severseniz zevklidir, gerçi neyi severseniz zevklidir. Tarih okuyan bir tanıdığım fabrikada çalışıyordu, diğeri özelde çalışıyor ama pek bir bilgim yok. Önü kapalı diye biliyorum. Başka sorunuz olursa gastronomi için seve seve cevaplarım :)

Gastronomi öğrencisiyim. Öncelikle gastronomi okuması keyifli ve nispeten kolaydır. Ama biraz da masrafı vardır. Tabii bu 'biraz' ekonomik şartlardan ötürü biraz olmayabilir öğrenci için. Ama gideceğiniz üniversiteye görede değişir. Özel üniversitelerin mutfak olsun harç olsun imkanı daha iyi haliyle. Gastronomi için kıyı üniversitleri ve Nevşehir, Bolu, antep önde gelir. İşsiz kalmazsınız lakin özel sektör ve turizm sektörü zordur. Mutfakta hiyerarşi vardır. Herkesin tatili sizin çalışma zamanınızdır. 8-5 oturma işi değildir. Aksiyon boldur :) ama kendinizi geliştirir, dil öğrenirseniz güzelce yükselir, güzel yerlerde şef olabilirsiniz. Ama özellikle mesleğinizin ilk yıllarında çok bir şey beklemeyin. Ama severseniz zevklidir, gerçi neyi severseniz zevklidir. Tarih okuyan bir tanıdığım fabrikada çalışıyordu, diğeri özelde çalışıyor ama pek bir bilgim yok. Önü kapalı diye biliyorum. Başka sorunuz olursa gastronomi için seve seve cevaplarım :)

İş saatleri çok değişken olur mu yoksa genellikle belirli midir?

Okurken çalışmak mümkün mü? Özyeğin nasıl sizce?

Okurken çalışmak mümkün mü? Özyeğin nasıl sizce?

Bu size, etrafınızdaki işletmelere, okula bağlı bir durum. Çok değişken var ama çalışmanız sizin yararınıza olur.

İş saatleri çok değişken olur mu yoksa genellikle belirli midir?

Çok değişkendir. İşletmeye bağlı olsa da turizm sektörü, uzun saatler çalışmaya, gece-gündüz kavramını unutmaya, tatil, bayram-seyran unutmaya hazır olun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı