Tarihi geçmiş sos tüketmek sorun olur mu?

dwarekithx

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamünaleyküm. Ben cicibebe yerken dolapta çikolata sosu gördüm bir de karamel denemek için ekledim bunu da 1 senedir yiyorsam genellikle hep yaptım ama bugün tarihlerine bakayım dedim hepsi geçmiş bu senenin birkaç ay öncesi 4. ay bunlar bende kalıcı bir şey bırakır mı diye sormak istiyorum. Önceden yediğimde bir zararını görmedim yani birkaç hafta önce de koyuyordum bir şey olmadı şimdi yine koydukdan sonra fark ettim. Zaten neyse bir zararı olur mu bunun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Düzgün koşullarda buzdolabında ağzı kapalı şekilde sakladıysanız bir şey olacağını sanmıyorum, birkaç hafta önce de yediyseniz ve bir şey olmadıysa bence şimdi de bir şey olmaz. Yine de kötü bir şeyler hissederseniz doktora görünün.

Arkadaşlar selamünaleyküm. Ben cicibebe yerken dolapta çikolata sosu gördüm bir de karamel denemek için ekledim bunu da 1 senedir yiyorsam genellikle hep yaptım ama bugün tarihlerine bakayım dedim hepsi geçmiş bu senenin birkaç ay öncesi 4. ay bunlar bende kalıcı bir şey bırakır mı diye sormak istiyorum. Önceden yediğimde bir zararını görmedim yani birkaç hafta önce de koyuyordum bir şey olmadı şimdi yine koydukdan sonra fark ettim. Zaten neyse bir zararı olur mu bunun?
Daha yeni tanıdığım bir arkadaş tarihi geçmiş sos yüzünden mide zehirlenmesi geçirdi yeseniz bile bir sıkıntı hissederseniz hemen doktora görünün

2016 gibi kipa marketler tarihi geçmiş ürünleri %75 gibi büyük indirimle satardı . onun ayrı bir reyonu olurdu . oradan çok fazla mayonez,hardal aldım .aldıktan sonra buzdolabında sakladım ve 1 sene boyunca yedim. bu da böyle bir anım paylaşmak istedim.

Genel olarak, tarihi geçmiş sos tüketmek bir sorun oluşturmayacaktır. Ancak, sosların tarihi geçmiş olması onların tazeliğini ve lezzetini azaltabilir. Bunun yanı sıra, sosların tarihi geçmiş olması, mikroorganizmaların üremesi için daha uygun bir ortam yaratabilir. Bu nedenle, tarihi geçmiş sos tüketirken dikkatli olmak ve tüketmeden önce tarihi geçmiş sosların durumunu değerlendirmek önemlidir. Eğer sos tarihi geçmişse ve bozulmuş gibi görünüyorsa, tüketmekten kaçınılmalıdır. Buna rağmen 4 aylık tarihi geçmiş çikolata sosu ve karamel tüketmenin size bir zararı olma ihtimali düşüktür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı