Tarihimiz ile uğraşan kişilere kitap önerim

Makaleler
13
Daha fazla  
Belki aramızda vardır benim gibi arkadaşlarım. Size Hüseyin Nihal ATSIZ 'ın herhangi bir kitabını öneriyorum. Gerçekten ruhunuza kadar işleyecek sözleri. Ben 3 kitabını okudum. Hepsi de çok iyiydi. :)
1- Bozkurtlar
2- Bozkurtların Ölümü
3- Türk Ülküsü
Esenlikler dilerim.

Türk Tarihinde Meseleler'i bir okusan iyi olur. Ne demek istediğimi o zaman daha iyi anlarsın. Türk tarihinde sadece 2 devletin kurulmuş olduğunu iddia eden birisinden bahsediyorsak, her yazdığına gözü kapalı inanmamak gerektiğini söyleyebilirim. Tarih yüksek lisansı yapmış olan kardeşime karşı daha geçen hafta savunduğum bir adamdır Nihal ATSIZ, ancak bu demek değildir ki her yazdığını direk olarak benimseyim. Savunulacak yerde savunurum fakat milliyetçilik duyguları yüzünden saçmaladığı zaman ise bunu söylerim.

Bozkurtlari ben de okudum. Arkadasin dedigi gibi objektif bir bakis acisina sahip degil tarih konusunda. Tabi ki herkese her siyasi gorus hakkinda kitap okumasini oneririm. Ben oyle yapiyorum. Ancak tam dogru tarih olmadigini bilerek okumalari gerek :)

Not: Siyasi dusunce barindiran hicbir tarih kitabi dogru tarih sunmaz. Burda Turkculuge laf atmak istemedim yanlis anlasilmasin :)

Türkçülük bize neden farklı gelsin ki? Ben de Türk'üm ve bunu söylemekten de çekinmem, fakat anlattıkları ile gerçekler birbirlerinden tamamen farklıysa o zaman bunu savunmam. Görünen köy de kılavuz istemiyor, milliyetçilik duyguları yüzünden kabullenmek istemediği bazı şeyleri (kurulmuş olan Türk devletlerini gene başka bir Türk devletinin yıkması gibi) tamamen reddedip kendi fantezilerine dalıyorsa kaynaklarını referans olarak kullanmam. Ayrıca tanımadığın insanları için yaptığın "bilmeyen kişiler" ve "okusaydın" gibi tespitler tamamen yanlış.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı