Tarihimiz ile uğraşan kişilere kitap önerim

Bu olaya tarih açısından bakmam da normal değil mi? Türk tarihi ile ilgili övünülebilecek yüzlerce olay ve bir sürü destan varken, kötü görünen taraflarının üstünü kapatmaya çalışmasa aslında benim de sevdiğim biridir Nihal ATSIZ. Açıkçası bu bahsettiğim kitabını okuduktan sonra diğer eserlerini okurken sık sık araştırma yapmak durumunda kalıyorum.

Gerek Hüseyin Nihal Atsız, Ziya Gökalp, İlber Ortaylı, Mustafa Kemal Atatürk okuyan birisiyim. Adını söylemeyi unuttuklarım da vardır mutlaka. Bazı zatlar her zaman kötü tarafları kapatan birisi vesselam sallamış. Bu kafalara bakmayın. Türk Ülküsü kitabında Türk tarihinde az değer verilen insanları kendisi anlatmıştır Nihal Atsız. Aynı şekilde çok fazla değer verilen kişilerin de gereksiz yere değer verildiklerinden bahsetmiştir. Ayrıca Atsız bir Türkologtur. 3 Mayıs 1944'de Türkçülük davasında yaptıklarını da unutmamak lazım. Dini ırka alet edenlere posta koymuştur. Türk olmak için Müslüman olmaya gerek yok demiştir, ki kendisinin deist olduğunu söyler çoğu kişi ama tam olarak bir bilgim yok. Nihal Atsız, Atatürk aşığı birisidir. Sırf çıkıp bana şuraya 2 sözünü yazıp "BÖ HÖRÖF BAĞNAZ HARARALA GÖRELE" diyenler olacaktır. İsteyen çıksın bize bağnaz desin, kafatasçı desin, ırkçı desin, anti komünist desin. Sizin dediklerinizle biz dar vizyonlu olmuyoruz. Savaş döneminde yaşamış birisinin o sözleri söylemesi çok normal. O dönemin modasıdır o düşünceler. Halka Türkçülük aşılanması gerekemektedir, milliyetçilik duygusu yayılmalıdır. Başımıza ne geldiyse adı lazım değillerden gelmiştir ve herkes bunun farkında. Ayrıca belirtmek isterim Türk tarihine değil Türk diline de katkıları olmuştur. Günümüzde Osmanlıca bilmeyen adamlara tarihçi derken Nihal Atsız'a tarihçi demişiz, çok mu?

Ayrıca.
Instagram

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı