Tarihin En Büyük İfşası: 10 Milyar Kullanıcı Şifresi Sızdırıldı

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036

Cybernews‘e göre tarihteki en önemli şifre sızıntısı 4 Temmuz’da meydana geldi. Önde gelen bir bilgisayar korsanlığı forumunda RockYou2024 olarak adlandırılan bu sızıntı, 9.948.575.739 benzersiz şifreyi düz metin halinde derliyor. Rakamlar biraz birbirine karışmış olabilir. İfşa edilen yaklaşık 10 milyar şifre var, yani benzeri görülmemiş ölçekte bir saldırı söz konusu. Çoğumuz belirlediğimiz bir şifreyi birden farklı […]

Devamı: Tarihin En Büyük İfşası: 10 Milyar Kullanıcı Şifresi Sızdırıldı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Sızdırıldı mı yoksa satıldı mı? Önemli olan da bu bence Birkaç güvenlik önlemi söyleyeyim:
  • 2AD ya da diğer adıyla 2FA açılabilen tüm yerlerde bunu açın.
  • Her yerde aynı şifreyi kullanmayın.
  • Kullanacağınız şifre uzun ve karmaşık olsun.
Bunlara dikkat ettiğiniz sürece şifrenizi çaldırabileceğinizi sanmıyorum. Çaldırsanız bile bir yerdeki şifreniz çalınır, diğer yerdeki hesaplarınız sıkıntıya girmez.

Ne kadar çok güvenmesem de şu an bence şifre yöneticisi kullanmak gerekiyor güvenli şifre oluşturmak açısından. Ayrıca 2FA evet kesinlikle çok önemli.

@Uton, şifre yöneticisi hakkında çok bir fikrim yok da 2FA ve 2AD kesinlikle açılmalı. Bunları açmayan varsa da hesabını çaldırınca hesabımı çaldırdım dememeli.

@Uton, şifre yöneticisi hakkında çok bir fikrim yok da 2FA ve 2AD kesinlikle açılmalı. Bunları açmayan varsa da hesabını çaldırınca hesabımı çaldırdım dememeli.
Haklısınız, bunu da açarken dikkat edilmeli zira SMS ile 2FA ana yöntem olarak önerilmiyor, bunda da işte Google veya Microsoft’un 2FA, 2AD programlarını kullanmak veya bunların alternatiflerini kullanmak öneriliyor. Bu programlar ana yöntem SMS ile doğrulama bu programlara bir sorun olması durumunda 2.yöntem olarak kullanıyorum ben.

@Uton, SMS ile doğrulamanın niye önerilmediğini anlayamadım açıkçası.

@Uton, SMS ile doğrulamanın niye önerilmediğini anlayamadım açıkçası.
Sanırım sim kartın kopyalanması veyahut telefona casus yazılım girme riskleri var, yine de bunlar için özel olarak uğraşılması lazım. Son kullanıcının başına gelmesi düşük bir ihtimal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…