Tarihte hangi ülkeden uzak durmak daha iyidir?

M3rt0o

Centipat
Daha fazla  
Burnunuzun dibindeki süper güç mü daha az zararlıdır yoksa okyanus ötesindeki ülke mi?

Ikisi de, çıkarı varsa ikisi de tehlikeli.
Burnumun dibinde olmasın da uzaklardaki süper gücü tercih ederim

Ikisi de, çıkarı varsa ikisi de tehlikeli.
Kimse burnun dibinde süper güçle uğraşmak istemez uzaklarda olsun daha iyi değil mi?

Ekonomin hangisine bagimliysa.
Kimse burnun dibinde süper güçle uğraşmak istemez uzaklarda olsun daha iyi değil mi? Ben bu mantıkla yaklaşıyorum

Evet yakında olması bir problem ama şuanda amerika ile uğraşmak ister misiniz? Kıtalar arası füzeler yok mu? Petrolünüz fazla olsa size yaptırım uygulamayacak mı? Şuanda ortadoğu ile uğraşmıyor mu?

Zaten öyle rest çekme güce daha gelmedik ama kağıt üstünde ABD ile müttefikiz bize karşı doğrudan askeri hamle yapamazlar

Hocam emperyalist ülkelerin bir yeri işgal etmesi için iki sebebi vardır. Petrol ve maden yatakları. Sen istersen ABD'ye yanas veya ona hiçbir şey deme hatta kuklası ol yine de para için seni bal gibi işgal eder veya yok etmeye çalışır. Uzak olduğunada güvenme adamlar Irak'ın Libya'nın içinden geçti kaç bin km uzaklıkta olmasına rağmen. İlla işgalde etmek zorunda değil senin oradaki gerilla güçlerini fonlar ve bir isyan hatta iç savaş çıkartır sonra demokrasi vaadiyle ülkeni sömürür. Dünya böyle bir yer çıkar dünyası burası.

Diyeceğim şey olumlu yönde bize tamamen sırtını dönerek SSCB'ye kaptırmamışlar yoksa ki Sovyetlerle baş edemezdik hocam

Onda NATO koruyucu kalkan görevi gördü

Diyeceğim şey olumlu yönde bize tamamen sırtını dönerek SSCB'ye kaptırmamışlar yoksa ki sovyetlerle baş edemezdik hocam.

Onda NATO koruyucu kalkan görevi gördü.

Haklısınız biraz evet hocam ancak ben Amerika'nın hiçbir şekilde bizi düşündüğü için koruduğunu düşünmüyorum doğu bloğu genislemesin ve Orta Doğu'da daha fazla güç sahibi olalım maksatiyla bizi SSCB'ye karşı korudular bizi düşündükleri veya sevdikleri için değil aynı düşüncelerim Rusya ve Çin içinde geçerli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…