Tarihte LGBT yüzünden ortaya çıkan hastalıklar var mıydı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında bu tam olarak kanıtlanmış bir durum değil.
Wiki üzerinde şöyle belirtilmiş;
AIDS teşhisi konulan ilk şahısların çoğu virüs ile cinsel yolla enfekte olan eşcinsel erkekler ve şırıngaları ortak kullanan damardan alınan uyuşturucu bağımlılarıydı.
Yani AIDS'in temel sebebi eşcinsellik değil, kanın bir tür tepkimesi/mutasyonu denilebilir.

Ayrıca şempanzeler üzerinden insanlara geçmiş olabileceği de altında yazılmış.

Evet ama daha çok LGBT'li bireylerde ve eşcinsellerde çıkıyor.
Neredeyse her 4 insanın 1'inde HIV bulunmakta. Bence bu çok da doğru bir tespit değil.

Neredeyse her 4 insanın 1'inde HIV bulunmakta.
HPV o düzeylerde yaygın, HIV o kadar yüksek oranda değil.

HIV'nin de LGBT olmakla alakası yok, her türlü cinsel etkileşimde bulaşabiliyor. Anal yoldan bulaşma oranı biraz daha yüksek sadece ama bunun da LGBT ile bağı yok. Hetero bir çift de anal yoldan ilişkiye girdiğinde (ki tahmin ettiğinizden çok daha yaygın) bunu daha yüksek bir oranda bulaştırabiliyor.

Birileri yine üfürmüş ama alıştım artık. Kendisini öyle kabul ettim.

Peki ya bu hastalıklara sahip insanları tamamen iyileştiren ilaçlar var mı?

Maymundan insana nasıl geçtiğiyle alakalı birkaç şey geliyor aklıma ama umarım düşündüğüm gibi değildir.
Ben cinsel yollarla geçtiğini düşünmüştüm fakat bazı kaynaklarda maymunların etleri için avlanması ve doğranması sırasında insanlara bulaştığı söylenmiş.

Hastalığın kaynağı bu arkadaş galiba. Nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz?
Yanılmıyorsam, bu hastalıklar doğrudan iyileştirilemiyor. Ancak ilişki öncesi, doğum öncesi bazı ilaçlar yardımıyla aktarımı engellenebiliyor.

Maymundan insana nasıl geçtiğiyle alakalı birkaç şey geliyor aklıma ama umarım düşündüğüm gibi değildir.
Eğer Güney'deki birçok ülkedeki gibi maymun tecavüzü düşünüyorsanız hayır, değil.
Zamanında maymun eti yiyen parazitler, pardon, insanlar vardı.

HPV zamanla vücutta temizlenebiliyor ya da en başından aşısını olarak korunabiliyorsun. Maalesef Türkiye'de aşı uygulaması yaygın değil, zorunlu aşı da değil bildiğim kadarıyla. Gelişmiş ülkelerin bir kısmında zorunlu olarak yapılıyor.

HIV ise maalesef CD4 (T) kan hücrelerindeki bir anomaliye sahip olmadığın sürece tedavisi olmayan bir sendrom olan AIDS'e neden oluyor. Çok sayıda aşı ve tedavi denendi ama aktif olarak etkin bir tedavi yok hâlâ. Bunun en büyük nedeni de HIV'nin saldırdığı o spesifik kan hücrelerinin aslında bağışıklık sistemini harekete geçiren hücreler olması. HIV o kadar yüksek bir hızla enfekte ediyor ki vücudunun bağışıklık sistemine hiçbir uyarı gitmiyor. Zaten sonrasında basit bir virüs/bakteri enfeksiyonundan dolayı çoğu zaman basit bir hastalığın seyri ilerlediği için ölümüne neden oluyor.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…