Taşan termal macun nasıl temizlenir?

Zanneti999

Megapat
Daha fazla  
Laptopta termal macun değişimi yaparken kenarlara çok taştığını fark ettim. Orayı nasıl temizlemeliyim? Kolay kolay zarar görür mü?

Hocam kalsa sorun olmaz fakat alkollü bezler satılıyor onlardan bulursanız onlarla silinir yok ise bir peçeteye birazcık limon kolonya damlatıp yavaşça silebilirsiniz. Ayrıca mosfetlere sürmeniz sakıncalı sadece işlemci ve ekran kartına sürüp mosfetlere termal ped almanız daha iyi olur.

Daha kötü durumda taşan macunlar gördüm. İletken olmayan kürdan yardımıyla rahatlıkla alınır. Yanlız bu devre elemanları rahatlıkla kolay zarar gören cinsten. Yani bastırarak işlem yapma. Onun dışında mutlaka kullanacağın termal macun mx6 gibi yüksek Viskozitesi değere sahip termal macun kullanılmalı. Bir yandan da işlemci ve ekran kartının yanlarına ısıya dayanaklı kapton bant kullanmak sağlıklıdır. Bu sayede taşma sorunu ve ekstra temizleme ortadan kalkar.

Termal pedlere dokunmayacağım şu anlık yani o taşan yerlere alkol değse bir sorun olmaz değil mi yeşil kısımlara orta kısmı alkol ile sildim.

Termal pedlere dokunmayacağım şu anlık yani o taşan yerlere alkol değse bir sorun olmaz değil mi yeşil kısımlara orta kısmı alkol ile sildim.
Hocam çok ufak damlalar ile değdirdiğinizde bir şey olmaz dikkatli olun diğer arkadaşın dediği gibi kürdan ile hafif hafif sıyırabilirsiniz.

Aslında daha kötüydü kulak çubuğu ile nazikçe temizledim, MX6 macun kullanıyorum, kapton bant fikri mantıklı onu bir dahaki değişimde yaparım.

Hocam çok ufak damlalar ile değdirdiğinizde bir şey olmaz dikkatli olun diğer arkadaşın dediği gibi kürdan ile hafif hafif sıyırabilirsiniz.

Orada devrelerin olması biraz tedirgin etti damla şeklinde kulak çubuğu ile o yeşil kısımları da temizlesem bir şey olmaz yani değil mi?

Aslında daha kötüydü kulak çubuğu ile nazikçe temizledim, MX6 macun kullanıyorum, kapton bant fikri mantıklı onu bir dahaki değişimde yaparım.

Normalde olan şey aslında. Ama senin modelde yok. Hatta zaman geçtiğinde kapton bant değişimi de yapılıyor. Mutlaka laptoplarda kapton bant öneriyorum. Hareket eden cihazlar üstelik masaüstü gibi sabit değil.

Tahminimce sorun olmayacaktır hiç bastırmayın derim.

Normalde olan şey aslında. Ama senin modelde yok. Hatta zaman geçtiğinde kapton bant değişimi de yapılıyor. Mutlaka laptoplarda kapton bant öneriyorum. Hareket eden cihazlar üstelik masaüstü gibi sabit değil.

Kapton bant dediğin şey şu olabilir mi peki.

Tahminimce sorun olmayacaktır hiç bastırmayın derim.

Açıkçası biraz tereddüt ettim şu anki halinde dokunmadan yeni macun sürüp kapatsam sorun olur mu?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    165,3 KB · Görüntüleme: 8
Orada devrelerin olması biraz tedirgin etti damla şeklinde kulak çubuğu ile o yeşil kısımları da temizlesem bir şey olmaz yani değil mi?

Normal alkol olmaz. İletken değeri taşır izopropil alkol olursa uçucu olduğu için devre elemanlarında sıklıkla kullanılır ve zarar vermez. Ayrıca kürdan kabasını alacağı için ufak defek macunlar kalır. Onlar da problem olmaz.

Kapton bant dediğin şey şu olabilir mi peki.

Açıkçası biraz tereddüt ettim şu anki halinde dokunmadan yeni macun sürüp kapatsam sorun olur mu?
Yok sarı renk olacak. Ayrıca direkt işlemci ve ekran kartına uygulanması lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…