Tasarım için programlama dili önerisi

LinkAdam

Hectopat
Arkadaşlar selam, sorum başlıktakı gibi. Tasarım için bir dil önerebilir misiniz? Web programla da nasıl CSS ise Android programlama için bir dil önerisi bekliyorum. Bu arada Kotlin olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Web Programlama da CSS Değil, PHP veya asp.net veya benzeri diller kullanılır. CSS Tasarım yani front-end için kullanılır.

Kotlin kullanabilirsiniz güzel bir dil.

Arkadaşlar bu Technopat Sosyal'in arayüzü hangi dille yapılmış olabilir onu soruyorum mesela.
Herhalde yanlış bir ifade kullandım. Demek istediğim arayüz tasarımıydı. Çünku Web sitesi yaparken PHP ile yapılan hiçbir arayüz tasarımı görmedim daha.

Son düzenleme:
Teşekkürler. Benim aklıma da şuradan geldi zaten instagramda dolaşırken bir video gördüm adam Vs Code'u açmış yanına da Telefon em. Açmış kodlayarak arayüzü oluşturuyor. Çok ilgimi çekti.

Teşekkürler. Benim aklıma da şuradan geldi zaten Instagram'da dolaşırken bir video gördüm adam VS Code'u açmış yanına da telefon em. Açmış kodlayarak arayüzü oluşturuyor. Çok ilgimi çekti.

Hocam arayüze tasarımı yapacaksanız ilk önce Adobe XD gibi programlardan tasarımı yapın daha sonra zaten kod kısmına geçersiniz.

Arayüzün dili sabittir, çeşitli JS dilleri ve CSS tabanlı SASS gibi şeyler kullanırsın o da yazım şeklini değiştirir. Genel kural sabittir, HTML tagları, CSS sınıfları, JS fonksiyonları.

Arayüz tasarımı bir dilden ziyade tasarım programları ile yapılır. Adobe Photoshop, Illustrator, CorelDraw en yaygın kullanılanlarıdır. Bunlar haricinde hemen her dilde arayüz tasarlamak için "GUI framework" 'leri bulunur. Yazılımı geliştirdiğin dil özelinde bunları araştırabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…