Tasarruf için Power Supply önerisi

Bütçe
550

shankssann

Megapat
Arkadaşlar merhabalar.
Sistemim;
2x2 DDR2 800 MHz RAM.
Intel Q9300 işlemci.
Zotac 750 Ti ekran kartı.
250 GB SanDisk SSD Plus depolama.

Sizden öğrenmek istediğim ve fikir istediğim şey şudur. Benim elektrik faturam gerçekten çok geliyor ayda 200 250 TL arasında. Şu anda kullandığım Power 350 Watt 2007 senesinde aldığım bir Power. Acaba bu Power'i değiştirsem elektrik faturama yansır mi? Eğer yansır ise hangi Power'i almam gerekiyor. Benim butcem Max. 500 550 TL. Daha ucuza olursa çok daha iyi olur. Bir de sessiz olursa daha da iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Model falan hiçbir şey yok maalesef. Sadece 2007 de 15 TL'ye aldığımı hatırlıyorum. Bir de 350 Watt. Bazı yerler de 80+ larin faturaya çok etki ettiği falan yazmış oradan konu açmak istedim.

En azından yüzde 70-75 civarı verimliliğe sahip olduğunu tahmin etmekteyim. Şimdi 80+ Bronze sertifikalı bir ürün alsanız bu değer biraz daha yüksek olacak. Dolayısıyla daha az enerji harcayacak prizden güç elektrik çekerken, kendisini iki üç yılda amorti eder tahminimce.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı