Taşınabilir diski takılı tutmak zararlı mıdır?

Mor

Kilopat
Bir tanesi 1 TB, diğeriyse 2 TB olmak üzere iki tane taşınabilir diskim var. Bunları kasamın USB 3.0 portlarına takıyorum ancak bu USB 3.0 portları kasamın arka tarafında ve kasamın arka tarafı da kolay kolay uzanıp gözümle görebileceğim, güvenle takabileceğim bir yerde değil. Onları sürekli takıp çıkarmaktansa takılı bıraksam sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir tanesi 1 TB, diğeriyse 2 TB olmak üzere iki tane taşınabilir diskim var. Bunları kasamın USB 3.0 portlarına takıyorum ancak bu USB 3.0 portları kasamın arka tarafında ve kasamın arka tarafı da kolay kolay uzanıp gözümle görebileceğim, güvenle takabileceğim bir yerde değil. Onları sürekli takıp çıkarmaktansa takılı bıraksam sorun olur mu?
Sorun olacağını sanmıyorum bilgisayardaki HDD ile aynı mantıkta çalışıyor sonuçta tek farkı USB ile takmamız. Üzerinde işlem yapınca USB girişleri ısınır biraz o kadar o da normal bir durum. Bilgisayara virüs bulaşması durumunda problem yaşayabilirsin ama onlara da bulaşırsa.

Bence sorun olabilir. Sonuçta çalışma saati arttıkça ömrü de azalıyor HDD'lerin. Taşınabilir olması bu durumu farklı kılar mı bilmiyorum ama benim taşınabilir HDD'imi (9-10 yıllık belki daha fazladır kullanıyorum) HD Sentinel ile kontrol etmiştim kritik uyarı falan vermişti ki ben işlemim bitince çıkarırım hep ve çok fazla da kullanmadım. Belki eski olduğundan çabuk bozulmuştur ama yine de sen takılı bırakma bence.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı