Taşınabilir diskler dayanıklı mı?

Makaleler
49
Media Markt'a gittim ve bana:"Harici disk düşüp hasar görürse kullanıcı hatası olur ve garanti dışı sayılır." dedi.

Bir de "dayanıklı" bir şey istiyorum dedim. Sizin görünüşünüz nedir? O zaman USB'de de aynısı olur.

Tamam, düşünce kırılabilir ama tek seferde de bozulacaksa neden alayım? Ama şimdi veri depolamak için haricî disk veya USB lazım.

USB bellek ile taşınabilir harddisk arasında fark var. Taşınabilir harddiskin içinde oynar parça olduğu için zarar görme ihtimali çok yüksek. Taşınabilir SSD'ler ve USB bellekler kat kat daha dayanıklıdır.

SSD'ler düşmelerde HDD'lerden çok daha dayanıklı. Harici diskin kullandığı disk türüne göre değişir.
HDD'lerde dönen bir disk ve okuyucu olduğu için düşmelerde hasar görme ihtimali çok daha yüksek.

HDD denen disklerin içerisinde bir CD ve bunu okuyan bir iğne var. Kabaca bu görseli canladırın gözünüzde. Düşme ya da sarsıntı anında eğer iğne koruma bölgesinden çıkar ve CD kısmına çarparsa CD bütünlüğü bozulacaktır. SSD ve usbler bir çipin içerisine veri yazarlar bu nedenle bu kısım düşme ile zarar görmez. Şiddetli darbelerde devre kartı üzerindeki parçaların lehimleri kırılırsa bozulur ancak.

Peki okuma/yazma yönünden; USB vs HDD vs SSD desek hangisi daha iyi olur? Dayanıklılık demiyorum. Yani ne deniyorsa artık; hangisinin ömrü daha fazla dayanır?
okuma yazma yönünden tabii ki sdd. HDD'ler 100mbps ile okuma yazma yaparken, ssd'ler 550-600 arasında okuma yazma yapabiliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı