Taşınabilir harddisk bilgisayarda nasıl dahili depolama olarak kullanılır?

Metomeister

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar. Bilgisayarımda 256 GB SSD bulunuyor ve bir süre sonra bu bana yetmemeye başladı. Benim elimde de bu taşınabilir harddisk bulunuyor.
İkinci bir depolama alanı olarak nasıl kullanabilirim bu harddiski?
Kasa:

Dış koruma yerini sök, USB okuma kısmını çıkar.

Sonra kasandaki 2.5 inç disk yerine tak. SATA kablosunu anakartına bağla, bir tane de SATA güç kablosu çek güç kaynağından. Tamamdır.

Sonra kasandaki 2.5 inç disk yerine tak. SATA kablosunu anakartına bağla, bir tane de SATA güç kablosu çek güç kaynağından. Tamamdır.
Peki bu şekilde yaparsam harddiskimdeki belgeler gider mi
yani bir sorun çıkmaz dimi

Merhabalar. Bu işlemi yapmış birisi olarak ben pek memnun kalmadım. Elimde 5 yıldır kullandığım harddisk vardı. Kutusundan çıkardığımda dahili USB portu olmadığını gördüm ve USB portu çıkartınca normal harddisk gibi sata kablosu ile montajı yapmıştım. Yalnız gerek 5400 RPM olması gerekse de normal bir HDD'ye göre hızı düşük olmasından dolayı memnun kalmadım.

Yapmaktan başka çare kalmadı ayrıca ben hddyi nereye monte etmeliyim.Kasanın içi böyle

Dosya Ekleri

• 20210210_182121.jpg
    150,6 KB · Görüntüleme: 49
  • 20210210_182054.jpg
    154,2 KB · Görüntüleme: 50

Dediğini yapın. SATA Kablosunu şuaraya takacaksınız:

Yapmaktan başka çare kalmadı ayrıca ben hddyi nereye monte etmeliyim.Kasanın içi böyle
Bir önceki mesajda @296822 hocam açıklamış zaten. Yalnız HDD'nin kutusunu açıp baktınız mı? Artık yeni model birçok taşınabilir HDD de dahili USB portu olduğu için USB portu çıkmıyor ve dolayısıyla sata kablosu ile direkt olarak kasaya montajını yapılamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…