Taşınabilir harddiske bad sector yapılır mı?

Thekeysi

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, taşınabilir harddiski PC'ye takınca mavi ekran hatası alıyorum aynı şekilde evdeki diğer bilgisayarlara takınca onlarda da mavi ekran hatası oluyor. Daha önce bununla ilgili bir konu açmıştım orada bir arkadaş harddiskin virüslü olduğunu ve HD Tune ile harddiske bad sector yapmam gerektiğini söyledi ancak ben taşınabilir harddiski PC'ye taktığım gibi direkt mavi ekran hatası alıyorum. Yani bu durumda bu harddiske nasıl bad sector yapabilirim? BIOS'tan yapabilme şansım var mı?

Bununla ilgili açtığım ilk konu linki burada.

Bad sector taraması yaptırın demiştir o. Bad sector taraması yapmak sadece diskteki bozuk bölümleri belirlemenizi sağlar.

Diskte virüs varsa ve silmek istiyorsanız Windows yükleme medyası oluşturup disk seçim ekranında silmek istediğiniz diski silebilirsiniz diye düşünüyorum.

Eğer imkanınız varsa beslemeli bir USB kablosu ve OTG kablosu ile telefona ya da tablete takıp orada da biçimlendirebilirsiniz.
Ayrıca televizyonlardan da biçimlendirme yapılabilir.

Sistemi güvenli modda başlatıp takmayı da deneyin isterseniz.

Bad sector taraması yaptırın demiştir o. Bad sector taraması yapmak sadece diskteki bozuk bölümleri belirlemenizi sağlar.

Diskte virüs varsa ve silmek istiyorsanız Windows yükleme medyası oluşturup disk seçim ekranında silmek istediğiniz diski silebilirsiniz diye düşünüyorum.

Eğer imkanınız varsa beslemeli bir USB kablosu ve OTG kablosu ile telefona ya da tablete takıp orada da biçimlendirebilirsiniz.
Ayrıca televizyonlardan da biçimlendirme yapılabilir.

Sistemi güvenli modda başlatıp takmayı da deneyin isterseniz.
Yani her halükarda içindeki dosyalar silinecek. 400 filmlik arşiv yalan oldu. Başka türlü kurtarma şansım yok mu? İçindeki dosyaları kurtarma şansım varmı?

Yani her halükarda içindeki dosyalar silinecek. 400 filmlik arşiv yalan oldu. Başka türlü kurtarma şansım yok mu? İçindeki dosyaları kurtarma şansım var mı?
Diski kurtarmak istiyorsanız yine söylediğim yöntemlerle farklı işletim sistemli cihazlara bağlayıp transfer edebilirsiniz. Mesela televizyona bağlayabilirseniz yerel ağ üzerinden kopyalama yapabilirsiniz. Aynı şekilde tablet veya telefona da bağlanabilirse yapılabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı