Çözüldü Taşınabilir HDD çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AlKiw38

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle selamünaleyküm. Yıllardır bende olan taşınabilir hard disk bugün çalışmaz oldu. İçine çocukluk fotoğraflarım vs. bizim için çok önemli dosyalar var. 1-2 yıl önce çıkartıp kendi bilgisayarıma takmıştım sonra geri eski haline çevirdim çalışmıştı. Ama bugün nedense çalışmaz oldu. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Çözüm
Biçimlendir benim de aklıma geldi ama önemli dosyalarım olduğu için yapmak istemedim ve yapmayacağımda. Başka bir çözümü var mıdır hocam. Tamir vs.

Sizin için bir tarayıcıya baktım. Böyle bir çözüm gördüm. Kodu internette bir araştırın millette işe yaramışsa sizde deneyin hocam. Başka elimden bir şey gelmiyor. Kolaylıklar dilerim.

Bir hata mı veriyor yoksa direkt bilgisayar mı okumuyor hocam?

Bilgisayar okuyor aygıt yöneticisindede gözüküyor ama doluluk çubuğu gelmiyor. Birazdan fotoğraf yükleyeceğim.
Bazen USB portları 2.0 ve 3.0 diye ayrıldığından sıkıntı çıkabiliyor, büyük ihtimalle şuan 2.0 bir USB portuna takmışsınız. Bilgisayarınızın 3.0 Portu varsa ona takmayı dener misiniz hocam.

Hocam 2.0 dada çalışıyor 3.0 dada. Ama kablosunu değiştirmeme rağmen çalışmadı. İçindeki hard diski çıkarıp bilgisayara SATA girişiyle bağladım ama yine çalışmadı. Fotoğraftaki gibi oluyor hocam. En sağdaki.

Dosya Ekleri

• 17507717814583861483893196141233.jpg
    83 KB · Görüntüleme: 16

Geçen USB belleğimde aynı sorunu yaşadım. Ben Port'u değişince çalıştı fakat USB belleğimde donanımsal sıkıntı çıkmıştı. Biraz daha bekleseydim aynı sizinki gibi iki porttada çalışmayacaktı sizde de donanımsal bir sorun çıkmış olabilir diye düşünüyorum. Biçimlendir veya diskpart yöntemi çözüm gibi ama belgelerim var diyorsunuz.

Biçimlendir benim de aklıma geldi ama önemli dosyalarım olduğu için yapmak istemedim ve yapmayacağımda. Başka bir çözümü var mıdır hocam. Tamir vs.

Sizin için bir tarayıcıya baktım. Böyle bir çözüm gördüm. Kodu internette bir araştırın millette işe yaramışsa sizde deneyin hocam. Başka elimden bir şey gelmiyor. Kolaylıklar dilerim.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…