Taşınabilir HDD ışığı yanmıyor

david18

Centipat
Kardeşim dün yanlışlıkla WD HDD 3 TB( taşınabilir HDD) ye 19 Volt'luk laptop şarj adaptorünü taktı. Bugün ise kendi bilgisayarıma bağladığımda ise hiçbir şekilde motoru ve ışığı yanmıyor. Acaba 19 Volt'luk adaptör HDD'nin hangi kısmına zarar vermiştir? Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Koruma kabından söktüm Hard Diski.Bilgisayara bağladım, ne Bios ekranında gözüküyor nede Aygıt yöneticisinde gözüküyor.Problem kartından dolayı mıdır? Kart ise sorun değiştirirsem eğer aynı seri numarası ile Hard diski kurtarmış olur muyum ?
Resimler, yüklemiş olduğum ekte dedir.

Dosya Ekleri

• ERORRS 2.png
    12,9 KB · Görüntüleme: 65
  • ERORRSSSS.png
    133,2 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
Bence kartla falan uğraşma, yapması uğraştırır veya zarar verebilirsin. Servise gönderebilirsen göndermen daha iyi olur. Ayrıca kartın yanıp yanmadığını da söyleyemeyiz.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Resimdeki sorun neyden kaynaklı peki. Aygıt yöneticisinde sorunsuz çalışıyor gözüküyor.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Resimdeki sorun neyden kaynaklı peki. Aygıt yöneticisinde sorunsuz çalışıyor gözüküyor.
Sorun diskin depoladığı yerin bozulmuş olması büyük ihtimalle, kartta sıkıntı olduğunu düşünmüyorum çünkü az önce bozuk flaş belleğimi taktım ve sizinki gibi sonuçlar verdi (ama bende disk çevrimdışı değil çevrimiçiydi). Yani geçmiş olsun, belki depolama birimi kurtarılır ama verilerinizi kurtaramayabilirsiniz. Tavsiyem servise vermeniz tabii ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…