Taşınabilir HDD vs Taşınabilir SSD vs USB Bellek

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır harici bir depolama birimi için para biriktiriyorum ve şu anda 320 TL param oldu. Ancak para biriktirirken zorlanmaya başladım ve bir an önce bir harici depolama birimi alıp işime devam etmek istiyorum.

İlk başlarda taşınabilir SSD düşünüyordum fakat kaliteli markaların en ucuz taşınabilir SSD'leri 550-600 TL olduğu için en az 1-2 ay daha para biriktirmem gerekiyor. O yüzden seçeneklerimin arasına taşınabilir HDD ve USB bellek de ekledim.

Genel olarak uzun zamandır düşündüğüm taşınabilir SSD modeli Samsung'un T5 500 GB modeliydi;
Fakat fiyatı 650 TL olduğu için biraz gözümden düştü. O yüzden seçeneklerimin arasına taşınabilir HDD ve USB bellek ekledim.

Düşündüğüm taşınabilir HDD modeli bu;
Fiyatı 380 TL ve 1 TB kapasitesi var fakat mekanik temelli bir disk. @Recep Baltaş abimiz bir videoda taşınabilir HDD'lerin sarsıntıya pek gelemediğinden bahsetmişti. Fakat Technopat Sosyal'de başka bir konuda taşınabilir SSD'lerin güç kesintilerine karşı daha dayanıksız olduğundan ve silinen verilerin kurtarılmasının çok daha zor olduğundan bahsediliyordu. Ayrıca SSD teknolojisini araştırırken SSD'lerde kullanılan NAND Flash'ların uzun süre boyunca çalışmadığı zaman içindeki veriyi yavaş yavaş kaybetmeye başladığını, bu nedenle de uzun süreli arşivleri saklamak için uygun olmadıklarını öğrendim. Zaten esas taşınabilir HDD düşünmemin sebebi de bu.

USB bellek olarak öyle SanDisk'in dandik USB belleklerini düşünmüyorum. Samsung Bar Plus 256 GB düşünüyorum;
Bunu seçeneklerime ekleme sebebim aynı taşınabilir SSD'ler gibi NAND Flash tabanlı bir depolama birimi olması ve Samsung'un bu modelinin okuma ve yazma hızlarının taşınabilir HDD'ler ile taşınabilir SSD'ler arasında kalması.

Sizce hangisini almalıyım? USB bellek ve taşınabilir HDD'yi hemen alabilirim fakat taşınabilir SSD'yi alabilmem için dediğim gibi en az 1-2 ay daha para biriktirmem gerekiyor. O zamana kadar da doların ve fiyatların ne olacağı belli değil.
Sizin düşünceniz nelerdir?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı