Taşınabilir HDD'de oyun çalışır mı?

Efeeroglu

Zeptopat
Daha fazla  
PC'de 111 GB SSD var, oyun yükleyemiyorum. Taşınılabilir HDD alacağım ama oyun yüklersem çalışır mı bilemiyorum. Biraz araştırdım. Bazıları çalışır, bazıları çalışmaz, oyunda yüklenme ekranları vb. uzun olur diyorlar. Uzun olması sorun degil ama calısır mı? Ne olur cevaplayın.

Çalışmaz diye bir şey yok. Denildiği gibi yükleme süreleri uzun olabiliyor. Bir de günümüzde SSD isteyen oyunlar da var. Elbette bunlar istisna.

GTA5'i direkt olarak 1TB tasinabilir Harddisk'ime indirmistim ve performansta hicbir degisme yok. Tabi daha uyumlu olmasi icin Harddisk'in ucundaki dönüştürücü aparatı cikartip SATA kablosuyla baglamanizi oneririm.

Gayet de çalışır hocam fakat güncelleme vb durumlar olduğunda sorun yaratabilir desteği kesilmiş oyunları taşınabilir depolamada kullanabilirsin.
Örneğin: RDR2.
Sürekli takili kalacaksa sorun olmaz diye düşünüyorum, sadece dosta bütünlüğünü dogrulama islemi uzun sürer.

Çalışmaz diye bir şey yok. Denildiği gibi yükleme süreleri uzun olabiliyor. Bir de günümüzde SSD isteyen oyunlar da var. Elbette bunlar istisna.
SSD isteyen oyunlar derken nasil yani? Oyunu SSD'e indirmezsek ne olur?

@parakeet örnek olarak Flight Simulator oyunlar SSD istiyor gözüküyor. Bunlar yüksek kapasiteli oyunlar ve HDD ile sıkıntı yaratıyor. Dediğim gibi bunlar istisna. Önümüzdeki yıllarda ise bunların sayısı artacak gözüküyor.

Taşınabilir HDD'den kastınız sadece USB bağlantısı ise USB sürümü de önemli. USB 2.0 ise HDD'nin hızı düşük kalabilir, ancak hala birçok oyun için yeterli olur. Sabit 100-120MB/s verebilen SATA HDD'ler RDR2 gibi oyunlarda bile hala iş yapıyor. USB 2.0 ile alabileceğiniz maksimum hız sanırım 60MB/s, USB 3.0 varsa daha da fazla olabilir ona göre sizin oynadığınız oyunlarda sonuç ne olur az çok çıkarım yapın. SSD 120GB ise zaten çok yer kaplayan ve hız isteyen oyunları oynamaya yönelik bir sistem satın almamışsınızdır diye düşünüyorum.

PC'de 111 GB SSD var, oyun yükleyemiyorum. Taşınılabilir HDD alacağım ama oyun yüklersem çalışır mı bilemiyorum. Biraz araştırdım. Bazıları çalışır, bazıları çalışmaz, oyunda yüklenme ekranları vb. uzun olur diyorlar. Uzun olması sorun degil ama calısır mı? Ne olur cevaplayın.
Ben bir aralar kullanıyordum, kullanabilirsin. Sadece normal sata HDD ler 30 saniyede açıyor ise USB 3.0 HDD ise 40-42 saniyede açıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00