Taşınabilir HDD'den Sabit Disk yapmak

SmmmOxo

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
MALİ MÜŞAVİR
Evet arkadaşlar başlıktan da anlayacağınız üzere taşınabilir HDD'yi sabit disk yapmayı düşünüyorum. Nedeni ise taşınabilir 2TB fiyatı 450 TL civarı iken sabit diskin fiyatı 600'den fazla. İnternette baktığım kadarıyla taşınabilirler 2.5" disklerden daha büyük ölçülere sahip, 3.5" HDD'lerden de daha küçük boyuta sahip. Yani 2.5" HDD'ler aparatlar sayesinde sabit disk yapıldığını düşünüyorum.

Seagate Backup Plus Slim HDD (2 TB) Özellikleri

• Çerçeve Boyutu2.5 inç
  • Yükseklik113.50 mm
  • Genişlik76 mm
  • Derinlik12.10 mm
WD My Passport HDD (2 TB) Özellikleri
  • Yükseklik110 mm
  • Genişlik81.50 mm
  • Derinlik21.50 mm
WD AV HDD Özellikleri(2.5" Sabit Dİsk)
  • Çerçeve Boyutu2.5 inç
  • Yükseklik100.55 mm
  • Genişlik70.10 mm
  • Derinlik9.50 mm
Ölçüler arasında ufak farklar var, bunun kutusu, adaptörü ve tasarımından kaynaklandığını düşünüyorum. Almak sorun değil ama olmazsa garanti dışı kalacak, daha önce deneyen oldu mu? Önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinizde taşınabilir HDD'niz olsa garantisi kalmasa yapın derdim ama bence riske girmeyin. Ucuz HDD arıyorsanız Mediamarkt, Vatan mağazalarına gidip birebir inceleyin. Bazen internette stok girilmemiş ama mağazada bulanabiliyor ve dışarıya göre çok uygun olabiliyor. Gidip bakmanızı tavsiye ederim. Ben HDD'mi dışarıya göre 100-200₺ civarı ucuza almıştım.

Bu disklerde gecikme değerini düşürmek için ve diskin daha uzun ömrülü, kaliteli olmasını sağlamak için kart değişimi yapan markalar var. Samsung bunlardan biriydi. Seagate ve WD'de bunu yapmış olabilir. Eğer öyleyse diski sökünce hayal kırıklığı yaşayacaksınız. Bu disklerde adaptör olmayabilir, direk kartlarında SATA girişi yerine USB 3.0 girişi barındırıyorlar.

Örneğin benim diskim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu disklerde gecikme değerini düşürmek için ve diskin daha uzun ömrülü, kaliteli olmasını sağlamak için kart değişimi yapan markalar var. Samsung bunlardan biriydi. Seagate ve WD'de bunu yapmış olabilir. Eğer öyleyse diski sökünce hayal kırıklığı yaşayacaksınız. Bu disklerde adaptör olmayabilir, direk kartlarında SATA girişi yerine USB 3.0 girişi barındırıyorlar.

Örneğin benim diskim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Maxtor 2TB HDD düşünüyorum fiyat yönünden mantıklı.içinin açıldığı videolara baktım öyle birdurum yok.kasa olarak gönderdiğiniz videodaki ile aynı ancak içi farklı...
evet.demiş olduğum şeyi biraz gecikmeli de olsa gerçekleştirdim.
Seagate Expansion 2TB 2.5" USB 3.0 Taşınabilir Disk STEA2000400 aldım.almadan önce youtube "assembly" şeklinde arartınca hddnin kutusunu açanları görebilirsiniz.baktım ki 2.5" hdd aldım.
Normal 2.5" ve 2 tb 600 tl gibi bir fiyat varken black friday etkinliğinde 370 tl ye aldım.hdd testler 140 mb okuma 110 yazma aralığında devam ediyor.

Dosya Ekleri

• DSC_0336.JPG
    DSC_0336.JPG
    477,9 KB · Görüntüleme: 30
  • DSC_0337.JPG
    DSC_0337.JPG
    497,9 KB · Görüntüleme: 38
  • DSC_0339.JPG
    DSC_0339.JPG
    294,1 KB · Görüntüleme: 49
  • DSC_0340.JPG
    DSC_0340.JPG
    382,8 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı