Taşınabilir HDD'nin dezavantajı nedir?

Bütçe
200 TL Civarı

Lua

Centipat
Selamlar Sosyal. Laptopumun içinde HDD yuvası bulunmuyor, bu yüzden de USB 3.0'dan taşınabilir kullanmam gerekiyor. Sizce kullanmalı mıyım? Kullanırsam taşınabilir disk anakarta veya başka bir parçaya zarar verir mi? Dezavantajları nelerdir? Slottaki kadar hızlı olur mu? Sıkıntı çıkarır mı? Yardımlarınızı bekliyorum. @246941 ve @mizzy hocalarım siz de bakabilirseniz sevinirim

Son düzenleme:
Sisteme zarar vereceğini düşünmüyorum fakat SATA girişine göre daha yavaş olacaktır.

En ufak sarsıntıda bozulması onun yerine taşınabilir SSD öneririm.

Herhangi bir parçaya zarar vermez. HDD'lerin hızı gereği diskin tam hızını alabileceksiniz. Bir tek diskinizi düşürmemeniz gerek.

Yani yuvaya takılmış bir HDD ile aynı hızı USB 3.0 portundan taktığım HDD'den alabilecek miyim?
Herhangi bir parçaya zarar vermez. HDD'lerin hızı gereği diskin tam hızını alabileceksiniz. Bir tek diskinizi düşürmemeniz gerek.
En ufak sarsıntıda bozulması onun yerine taşınabilir SSD öneririm.
Taşınabilir SSD'ler sarsıntılarda bozulmuyor mu?

Yani yuvaya takılmış bir HDD ile aynı hızı USB 3.0 portundan taktığım HDD'den alabilecek miyim?

Çok ağır bir darbede evet bozulur; genellikle sıcaklık sıkıntı oluyor.

Sisteme zarar vereceğini düşünmüyorum fakat SATA girişine göre daha yavaş olacaktır.
Yanlışınız var, şu an piyasada yaygın olarak kullanılan SATA 2 USB 3.0 ' dan daha yavaş.

Samsungun Katı Hal Diskleri 50G lik bir ivmeye kadar dayanabiliyor. 10G bir insanı öldürebiliyor. Gerisini siz düşünün...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…