Merhaba aklımdaki soruyu nasıl sorsam bilemiyorum ben şöyle anlatayım. Taşınabilir HDD içine fotoğraf düzenleme ve video edit programlarını HDD içine yüklemek istiyorum. Programları yüklersem başka bilgisayarda çalışır mı? Bu düşüncemin sebebi şunlar;
Ben de bilgisayar yok.
Bana lazım olduğunda veya oyun oynamak için internet cafe ve akıllı telefon üzerinden işlemlerimi yapıyorum.
İnternet cafelerde Deep Freeze vb. programlar yüklü olduğu için bilgisayar da yapılan işlemler kalıcı olmuyor.
Bana her lazım olduğunda ve her seferinde o lazım olan program/programları indirmek ve kurmak bana zaman kaybı sağlıyor.
Eğerki yükleyince çalışıyorsa HDD almayı düşünüyorum. (Bilen birileri, moderatör vb. bilgi verebilirse çok mükemmel olur benim için )
Bu işlerden pek anlamam ama sanki bana o programları kurduğun bilgisayarla duygusal bağlar oluşuyor gibi geliyor Yani programı kurduğunda Windows'a bir yol açılıyor ama sen bu yolu ortadan kopartıp başka bilgisayarda başka yollar açılması için zorlayacakmışsın gibi geldi. Ya o yolu bulamazsa program? Belki bu dediğinin başka bir yolu vardır ama hiç duymadım bunu. Yani biraz bekle daha bilimsel anlatan biri çıkacaktır illaki
Programları "Portable" yapmanız gerekiyor, yanlız bu her programda işe yaramayabiliyor. Bir deneyin isterseniz, internette portable yapma videoları mevcut.
Bazı internet kafeler bilgisayarların portlarını engelliyor sanırım, emin değilim. Önce bunu öğrenmek lazım. Yani taktığın taşınabilir hdd’yi bilgisayar görmeyebilir.
@FCLivorno aslında haklısın fakat duygusal bağlarını kopmasına neden olan sebepleri açıklamıştım. Bazı bağlar doğru kişiyi bulana kadar kopabilir geçerli bir nedeni varsa. @politetrafloraetilen dediğiniz şeyi araştıracağım. @davut cemal olduğum yerdeki internet cafelerde portlarında sıkıntı yok. Herkes kullanabilsin diye portlar açık.