Taşınabilir sabit Disk'i organize etme programı önerisi

yunusebaran

Kilopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i9-13900K – RTX 4070 Ti Super – 32 GB 5600MHz DDR5 RAM
Meslek
3D CAD Jewelry Designer and Environment Artist
Herkese merhaba,, elimde 4 TB kapasiteli bir taşınabilir sabit disk bulunuyor, ancak içindeki dosya yapısı o kadar karışık ki artık başa çıkmakta zorlanıyorum ve bu durum beni gerçekten yoruyor.

Bu diski 2021'de almıştım ve zamanla yedekleme amacıyla sürekli dosya ekleyerek doldurdum. Diskin içinde binlerce 3D model dosyası mevcut. Ne yazık ki, aradığım modellerin yerini bulamadığım için pek çok modeli defalarca sıfırdan modellemek zorunda kaldım.

Bu dağınıklığı çözmek için bana bir yazılım önerisi gerekiyor. İhtiyacım olan program, hard diskimi verimli bir şekilde organize etmeme yardımcı olmalı. Özellikle şu tür özelliklere sahip bir uygulama arıyorum;
  • Dosya isimlerini toplu olarak değiştirebilme.
  • Dosyaları belirli kriterlere göre (örneğin uzantılarına göre) otomatik olarak klasörlere ayırabilme.
  • Birbirinin aynısı olan dosyaları bulup topluca silebilen.
  • Dosya yönetimini kolaylaştıracak, belki şu an aklıma gelmeyen başka pratik özellikler.
Bu konuda tecrübesi olan veya işe yarar bir program bilen varsa tavsiyelerinizi duymaktan memnuniyet duyarım. Önerilerinizi bekliyorum.
Şimdiden çok teşekkürler.

Otomatik klasörleme: File juggler.
Aynı dosyaları temizleme: Alldup.
Dosya düzenleme ve toplu yeniden adlandırma: Total commander.

Bunlara bakabilirsin hocam.

Otomatik klasörleme: File juggler.
Aynı dosyaları temizleme: Alldup.
Dosya düzenleme ve toplu yeniden adlandırma: Total commander.

Bunlara bakabilirsin hocam.
Çok teşekkür derim araştırırken bende bir yazılım keşfettim önereyim aklınızda bulunsun Xplorer² aradığımız özelliklerin hepsi içinde mevcut. Ancak ücretli bu nedenle sizin önerdiklerinizi de değerlendireceğim, teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı