Taşınabilir SSD vs normal SSD

• Konuyu başlatan Spoop
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 98

Spoop

Megapat
Daha fazla  
Taşınabilir SSD mi alayım yoksa normal SSD alıp dönüştürücü kutu ile mi kullanmam daha mantıklı olur? Fotoğraf depolayacağım bu yüzden önemli benim için ek olarak 1500 1700 TL'ye kadar bütçem var marka önerisi de alabilirim pek yok çünkü bununla ilgili bir konu.

Taşınabilir SSD mi alayım yoksa normal SSD alıp dönüştürücü kutu ile mi kullanmam daha mantıklı olur? Fotoğraf depolayacağım bu yüzden önemli benim için ek olarak 1500 1700 TL'ye kadar bütçem var marka önerisi de alabilirim pek yok çünkü bununla ilgili bir konu.
Normal SSD'nin avantajı ne aldığınızı biliyor olmanız. Taşınabilir olanların çoğu spesifik marka değillerse (Samsung, Kingston filan.) genellikle donanım bilgileri hiç olmuyor.

Normal SSD'nin avantajı ne aldığınızı biliyor olmanız. Taşınabilir olanların çoğu spesifik marka değillerse (Samsung, Kingston filan.) Genellikle donanım bilgileri hiç olmuyor.

O zaman direkt taşınabilir HDD alsam daha iyi olur gibi çünkü çok popüler olmayan SSD markaları satılıyor 1500 TL civarına pek güven vermiyor HDD alsam 1 TB daha iyi bilinen bir marka daha mantıklı.

O zaman direkt taşınabilir HDD alsam daha iyi olur gibi çünkü çok popüler olmayan SSD markaları satılıyor 1500 TL civarına pek güven vermiyor HDD alsam 1 TB daha iyi bilinen bir marka daha mantıklı.
Normal SSD'lerde CX400 ve S270 gibi SATA ve SN5000 ile SN580 gibi NVMe önerdiğimiz kaliteli modeller var. Sonuçta içinde ne olduğunu biliyoruz:
Şahsen HDD yerine SATA SSD alırdım.

HDD içinde belli mevzular var ama SSD'ler kadar fazla değil.

Dönüştürücü için şu konuya bakabilirsiniz: Kioxia Exceria G2 1TB için USB arayüz önerisi

SSD içinse 500 GB yeterli olur diye tahmin ediyorum: https://pckolik.com.tr/urun/LRC20Z500GG8?v=1.9.9

Dönüştürücü için şu konuya bakabilirsiniz: Kioxia Exceria G2 1TB için USB arayüz önerisi

SSD içinse 500 GB yeterli olur diye tahmin ediyorum: https://pckolik.com.tr/urun/LRC20Z500GG8?v=1.9.9

Hocam ama PC'ye takmayacağım resimleri atıp kaldırcağım ki bende laptop var kasam yok şu an da.

Normal SSD'lerde CX400 ve S270 gibi SATA ve SN5000 ile SN580 gibi NVMe önerdiğimiz kaliteli modeller var. Sonuçta içinde ne olduğunu biliyoruz:
Şahsen HDD yerine SATA SSD alırdım.

HDD içinde belli mevzular var ama SSD'ler kadar fazla değil.

WD HDD alsam taşınabilir hata mı yaparım direkt SATA mı almamı önerirsiniz eğer SATA SSD alırsam USB dönüştürücü de almam gerekiyor.

Takıp çıkıyor zaten kolayca Donanım Arşivi'nin videosuna bakın.

Laptopunuza uyumlu mu bilmiyorum, modeli yazın.

@He stole my money.
Arka kasayı her seferinde çıkarması hoş olmaz hocama ama USB çevirici ile G2'yi kullanabilir.
Sonuçta konu sahibi Flash Bellek niyetine kullanıcak.

WD HDD alsam taşınabilir hata mı yaparım direkt SATA mı almamı önerirsiniz eğer SATA SSD alırsam USB dönüştürücü de almam gerekiyor.
HDD'ler normalde uzun ömürlü sayılırlar yapısı gereği ama pekte kaliteli değiller bu bütçelerdeki. Genede sırf resim, müzik gibi basit şeyler için istiyorsanız tercih edebilirsiniz.

Hız konusunda bir tablo mesela:
1757696462264.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı