Taşınmalı mıyım yoksa anneannem ile mi yaşamalıyım?

Makaleler
4
Şu anda İstanbul'da yaşıyorum.10. sınıfım. Oturduğumuz ev anneannemin. Seneye yazın dayım evleneceği için anneannem buraya yerleşecek. Babam da emekli olduğu için Kırklareli'ne taşınacağız. Orada bahçeli güzel bir evimiz var.
Bana iki seçenek sunuldu. 1 sene 12. sınıf anneannem ile okumam(dedem yok) İstanbul'da okul değiştirmeden, ikincisi Kırklareli'nde merkeze araba ile 15 dk uzaklıkta kasabaya ailem ile gitmem. Hangisini tercih etmeliyim?

Orada arkadaş ortamı yapabilir miyim, okulumu ve arkadaşlarımı seviyorum özler miyim? Sosyallik sıkıntısı çeker miyim çünkü AVM gibi yerler çok fazla mevcut değil Kırklareli'nde arkadaşlarım ile gezmek istesem? Siz olsanız hangisini tercih edersiniz? Okuduysanız teşekkür ederim.

Ben olsaydım ailem ile giderdim hocam

Sınava ciddi şekilde hazırlanma vaktin yaklaşıyoken yeni bir ortama girip bir de alışamazsan her şey kötüye gidebilir. Okulundan ve çevrenden memnunsan hiç kafanı bulandırmadan devam et istanbulda.

Ailenle olmak en iyisi olabilir. Ailen yanında kendini yalnız hissetmezsin.

@Alprnkr @jrsentinel @264523 Şu an ortamımdan memnunum ama ailemin yanımda olmayacak olması beni rahatlığa itebilir ve sınav senemde çalışmam diye de korkuyorum. Aileme düşkün bir insanım da ayrıca. Çok kararsız bir durumdayım. Arkadaşlarımdan da ayrılmak istemiyorum burada çok yakın dostlarım da var. Neye göre karar vermeliyim?

Hocam ziyarete gidersiniz bence anneanneniz ile yaşayın yoksa düzeniniz bozulabilir.

Anneannenle yaşarsan ev işlerini kim yapacak? Bütün işler sana kalmasın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…