Taskhostw.exe, Realtek HD Audio trojanı

sadecebilgi

Zeptopat
Daha fazla  
Herkese selam. Amacım bilgilendirme yapmak. Yeni aldığım Laptop'da sadece Windows Defender kurulu olduğundan bilgisayarımda anormal bir durum olduğunu fark etmemiştim, Görev Yöneticisi'ni kontrol ederken CPU'da anormal hareketlenme olduğunu fark ettim. Ve gözüme sanki ben buradayım diye çığlık atan bir gereksiz uygulama gördüm. taskhostw.exe ve realtekhdaudio diye kamuflaj olmaya çalışmış bir trojan. Dosyanın konumunu açmaya çalıştığımda Görev Yöneticisi kapandı ve trojan sürekli Görev Yöneticisi'ni açmamı engellemeye başladı. Aynı zamanda VirusTotal sitesine girişimi engellemek için tarayıcıyada müdahile etmeye başladı. Trojanı manuel silmek istediğimde trustedınstaller engellediği için ve Windows Defender sıkıntı yok abicim devam dediğinden Kaspersky indirdim ve trojanı kaldırdım. Kaspersky trojanı madenci olarak algıladı. Konuyu yazmamın amacı formlara baktığımda çoğu kişinin cevaplarda virüs değil sorun yok gibisinden yanıtlar verdiğinden ve Windows Defender gibi bazen anti virüslerin tespit edemediğinden böyle durumlarda hemen virüs yok tamam diye karar vermemeniz. Bana bulaşan trojan acemi işi olsa da daha tehlikeli trojan da çıkabilirdi ve hala da laptopu taramaya devam ediyorum.

Not: Orijinal dosya ile taklit yapan trojanı karıştırmayalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…