Tatil bitmesine rağmen TYT konuları bitmedi

erendagdelen

Femtopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba 12. sınıfa geçtim. 2 aydır kursa gidiyorum kursta daha TYT konularını yeni yarıladık ama tatil bitti. Acaba bu doğal bir durum mu? TYT denemelerinde başlarda 30 35 civarı yaparken şu anda 40 üstü kesin yapıyorum ve 45 civarı geziyor. Hedefim Gaziantep Üniversitesi 70 bin 80 bin civarı bir mühendislik denemelerde gördüğünüz gibi çok kötüyüm. Ne yapacağım bu sorunu sadece ben mi yaşıyorum bilgilendirir misiniz?

TYT kısa sürede bitecek bir alan değil. Hemen bitirmeye kalkarsanız kısa sürede unutursunuz o yüzden dönem sonuna kadar yayın TYT konularını yani AYT ile birlikte götürebilirsiniz. Netlere gelecek olursak, eğer temeliniz zayıfsa 40 civarı netler normal. Çalıştıkça, emek verdikçe zamanla daha da artacaktır. Son olarak TYT'de net artırmak için bol deneme çözün ve detaylı deneme analizi yapın.

Tyt illa yazın bitmeli diye bir kural yok. Bitirsen bile konuları tam anlayarak bitirmelisin, çabuk bitsin diye yarım yamalak çalışma. Türkçe ve matematiğe ağırlık ver. Herkesin çalışma temposu farklı, sen de kendine göre bir program yap. Zaten tyt biraz nankördür, unutursun edersin sonradan da tekrar yapman gerekecek büyük ihtimalle. Ayt ye ağırlık ver, ikisini bir götürebilirsen daha iyi olur(bazı konular aynı ikisinde de). Zamanın daha bol, stres yapmadan işin sonunu düşünmeden sadece çalışmaya odaklan.

Çok doğal bir durum, aksine sen çok iyi ilerlemişsin.

Çoğu öğrenci eylül başı veya ortası gibi başlıyor çalışmalarına ki ona rağmen bal gibi yetiştiriyor. Çok normal yani.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı